Kalle Kuikkaniemi - Nanine Linning/Theater Heidelberg, ©Hieronymus B.

Artistiek directeurschap Choreografenconcours Hannover voor Linning

Op 11 en 12 juni 2016 vindt het jaarlijks terugkerende Choreografenconcours in Hannover (Duitsland) plaats. Ed Wubbe draagt, na deze 30ste editie, zijn artistiek directeurschap van het Choreografenconcours in Hannover over aan Nanine Linning.

Linning en Wubbe

Wubbe is de huischoreograaf van Scapino Ballet in Rotterdam en is sinds 2004 de artistiek directeur van het Choreografenconcours. Wubbe en Linning kennen elkaar al langer omdat Linning van 2001 tot 2006 als choreograaf bij Scapino Ballet in Rotterdam werkte. Daarnaast is Linning sinds 2013 als jurylid al nauw betrokken bij het Choreografenconcours in Hannover. 

Linning

Linning is op dit moment het hoofd van het dansgezelschap Nanine Linning/Theater Heidelberg, wat zij al sinds het 2012/2013 seizoen is. De afgelopen jaren heeft zij met haar dansgezelschap spectaculaire dansproducties geleverd. Daarnaast heeft zij ook veel multidisciplinaire producties geleverd in samenwerking met bijvoorbeeld de opera of het filharmonisch orkest. Linning wordt gezien als één van de top choreografen van Duitsland en heeft verschillende prijzen gewonnen. Waaronder de Choreografenconcours in Hannover in 1997.

Het Choreografenconcours Hannover

Het Choreografenconcours in Hannover focust op de promotie van talenten. Doordat opkomende choreografen een unieke kans krijgen om hun werk te presenteren aan een jury van professionals, opent zich een forum voor discussie en uitwisseling over het werk van de opkomende choreografen. Daarnaast worden er naast geldprijzen ook productiebeurzen uitgedeeld bij bekende bedrijven zoals Scapino Ballet Rotterdam, Bundesjugendballett, Gauthier Dance of Australian Dance Theatre. Dit geeft de jonge opkomende choreografen de kans om nieuwe choreografieën te maken onder professionele omstandigheden. Deze Choreografenconcours is tevens uniek omdat het zo internationaal georiënteerd is. Choreografen en juryleden zijn onder andere afkomstig uit Australië, China, Colombia, Duitsland, Frankrijk, Israël, Spanje en Zuid-Korea.

Meer inspiratie