Marijn Rademaker

La Dame aux Camèlias (2018), Het Nationale Ballet
Reportage - 24 jan 2021

Het meeslepende dansdrama van de choreograaf John Neumeier gaat over onmogelijke liefde. Het werd één van de grootste successen van Het Nationale Ballet.

Anna Ol in The Sleeping Beauty. Foto Marc Haegeman
Nieuws - 25 okt 2018

Het Nationale Ballet scoort hoog met in totaal drieëntwintig eervolle vermeldingen van Dance Europe. Drie meer dan in de vorige editie uit 2017.

Marijn Rademaker in La Dame aux Camélias. Foto Angela Sterling
Nieuws - 23 aug 2018

Een terugkerende knieblessure heeft Marijn Rademaker, eerste solist bij Het Nationale Ballet, doen besluiten om per direct te moeten stoppen met dansen.

Aankomst Margot Fonteyn en Rudolf Nurejev op Schiphol. Eric Koch / Anefo
Nieuws - 10 jul 2018

Ballet choreografie over de Russische homoseksuele ballet danser Rudolf Noerejev won afgelopen woensdag 6 juni de belangrijkste prijs in de danswereld.

Michael Benjamin met Marijn Rademaker en Timothy van Poucke in Two and Only. Foto Hans Gerritsen
Nieuws - 17 mei 2018

Vanavond danst Dance4life ambassadeur Marijn Rademaker samen met Timothy van Poucke and Michael Benjamin voor het Aidsfonds 'Two and Only'

Nieuws - 26 apr 2018

Marijn Rademaker en Daniel Camargo zijn genomineerd voor de Benois de la Danse 2018 in de categorie 'beste danser'. Ook wel de Oscars van de dans.

Eerste solisten Marijn Rademaker en Anna Ol
Nieuws - 20 apr 2018

Marijn Rademaker en Anna Ol zijn in de prijzen gevallen bij dansfestival DANCE OPEN tijdens het World Ballet Stars Gala in Sint-Petersburg.

Nieuws - 14 jul 2015

Marijn Rademaker, eerste solist bij Het Nationale Ballet, is een nieuwe ambassadeur van dance4life. Tijdens de dance4life's funky fundraiser verwelkomde Dance4life ambassadeur Doutzen Kroes verwelkomde haar mede-ambassadeur op de rode loper.

La Dame Aux Camelia Het Nationale Ballet
Review - 16 apr 2015

Op 10 april ging John Neumeier’s ballet La Dame Aux Camélias in première bij Het Nationale Ballet. Het overweldigende psychologische dansdrama dankt zijn succes aan  het emotionele verhaal dat op uiterst overtuigende wijze tot leven wordt gebracht.

Jewels Nationale Ballet
Review - 18 feb 2015

Balletvoorstelling Jewels keert eindelijk terug op het podium van de Nationale Opera & Ballet. Jewels ging 12 februari in première en de dansers van Het Nationale Ballet maakten wederom indruk met dit fonkelende drieluik.

Pagina's

Abonneren op Marijn Rademaker