Marijn Rademaker nieuwe ambassadeur dance4life

Marijn Rademaker, eerste solist bij Het Nationale Ballet, is de nieuwe ambassadeur van dance4life. Dat maakt de organisatie bekend op de dag voorafgaand aan dance4life's funky fundraiser.  Tijdens deze fundraise-avond die vrijdag 26 juni plaatsvond in de Kromhouthal in Amsterdam, werden uiteenlopende items geveild voor het goede doel. Dance4life ambassadeur Doutzen Kroes verwelkomde Rademaker op de rode loper.

Martijn Rademaker in eigen woorden

Rademaker kijkt er naar uit om als ambassadeur van dance4life aan de slag te gaan: "Als balletdanser zie ik wat dans los kan maken in mensen. Daarom geloof ik ook zo in de aanpak van dance4life. Met muziek en dans kun je mensen meenemen in je verhaal en een belangrijke boodschap overbrengen. Ik vind het dan ook te gek dat ik dat als ambassadeur mag gaan doen op het podium van dance4life’s funky fundraiser!"

Nederlands’ beste balletdanser

Vanaf begin 2015 is Rademaker eerste solist bij Het Nationale Ballet. Marijn Rademaker, voorheen eerste solist bij het Duitse Stuttgarter Ballett, wordt op dit moment beschouwd als de beste Nederlandse balletdanser. Marijn danste hoofdrollen in vrijwel alle grote klassiek-romantische balletten en werkte samen met een groot aantal choreografen. Als ambassadeur van dance4life bevindt  Rademaker zich in het gezelschap van mede-ambassadeurs als Doutzen Kroes en Hardwell.

Opbrengst dance4life

De opbrengst van de dance4life’s funky fundraiser van 400.000 euro, gaat naar de (seksuele) voorlichtingsprogramma’s van dance4life, de organisatie die samen met jongeren werkt aan een wereld zonder aids. In haar 11-jarige bestaan heeft dance4life al bijna 2 miljoen jongeren verder geholpen en met de steun van alle partners en sponsoren komen daar de komende jaren nog miljoenen jongeren bij.