Eerste solisten Marijn Rademaker en Anna Ol

Rademaker wint Grand Prix bij prestigieus dansfestival

Nationaal Ballet solisten Marijn Rademaker en Anna Ol zijn in de prijzen gevallen met het World Ballet Stars Gala tijdens het internationale balletfestival DANCE OPEN in Sint Petersburg in Rusland. Marijn Rademaker, eerste solist van Het Nationale Ballet, won de belangrijkste prijs van het festival: de Grand Prix. Eerste soliste Anna Ol won de prijs in de categorie van meest virtuoze danseres, de Miss Virtousity.

Grand Prix overhandigd door Van Manen

Rademaker ontving de Grand Prix voor zijn uitvoering van de solo ‘Ssss…’, een choreografie van Edward Clug. Deze prestigieuze prijs werd overhandig door niemand minder dan meesterchoreograaf Hans van Manen.

Ol danste tijdens het gala zowel de klassieke pas de deux Esmeralda als de pas de deux Step Addition van choreograaf en danser Sebastiaan Galtier, coryphee bij Het Nationale Ballet.

Dansprijzen toegekend in zeven verschillende categorieën

Het gala en de prijsuitreiking vormen traditioneel de afsluiting van het DANCE OPEN Festival, dit jaar de zevenentwintigste editie. De prijswinnaars ontvingen een kristallen replica van een in brons gegoten voetimpressie van de beroemde ballerina Anna Pavlova, gemaakt in 1913. Er werden in zeven verschillende categorieën prijzen toegekend aan de meest virtuoze en expressieve dansers van het Gala.

Optredens van verschillende internationale balletgezelschappen

Aan het World Ballet Stars Gala namen naast solisten Het Nationale Ballet, vele solisten van andere internationale balletgezelschappen deel. Waaronder het Russische Bolshoi Ballet, het Mariinsky Ballet en het New York City Ballet.