Michael Benjamin met Marijn Rademaker en Timothy van Poucke in Two and Only. Foto Hans Gerritsen

LIVE online: pas de deux op het Red Ribbon Concert

Het Red Ribbon Concert vraagt vanavond aandacht voor de wereldwijde aidsbestrijding. Dit mede met een dansoptreden van Dance4life ambassadeur Marijn Rademaker samen met Timothy van Poucke. Voor het Aidsfonds dansen zij de pas de deux Two and Only van Wubkje Kuidersma uit Double Dutch.

Duo's in dans en muziek

Samen met Michael Benjamin zocht Kuindersma twee nummers uit die op toneel live worden begeleid door Benjamin: Long Overdue en From Blue to Red. Haar choreografie is geen letterlijke interpretatie van de muziek; ze wil meerdere kanten van de liefde laten zien, de verschillende kleuren van een relatie, hoe liefde voorbij kan gaan en toch een rol blijft spelen. De titel 'Two and Only' is een knipoog naar de uitdrukking ‘the One and Only’. Voor Kuindersma refereert de titel zowel aan de twee kunstvormen, dans en muziek, die elkaar aanvullen en versterken, als aan de unieke combinatie van individuen die samen een live voorstelling maken: de danser en de musicus in dit geval.

Niet alleen dansen tegen aids

Het concert vindt plaats in de week van Aids Memorial Day en is de aanloop naar het internationale aidscongres AIDS2018 in Amsterdam deze zomer. Naast deze dansers van onder meer Het Nationale Ballet, ook optredens van onder meer 40 jonge muzikanten uit het Ricciotti Ensemble, Berget Lewis, Ellen ten Damme, Jim van der Zee, Sjors van der Panne en Maaike Ouboter. De avond wordt gepresenteerd door Angela Groothuizen.

De livestream is hier te volgen, te beginnen met de aankomst van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima om 19:40u.

Meer inspiratie