Loïc Perela

Loïc Perela (Frankrijk, 1983) volgde zijn opleiding aan de Ecole Nationale Supérieure de Danse in Marseille en het Conservatoire National Supérieur de Danse in Parijs. Hij danste bij Europa Danse, IT Dansa, Donlon Dance Company en Scapino Ballet Rotterdam, waar hij de verschillende choreografieën maakte. Sinds juni 2012 werkt Perela als freelance choreograaf. Onder de vleugels van Dansateliers creëerde Perela de werkplaatsproductie Fear (2013), de locatievoorstelling Space (2014) en Dance voor Danslokaal 1 (2013) in samenwerking met Conny Janssen Danst.

Lisa Reinheimer dans magazine column  technologie choreografie
Blog - 2 jan 2019

Lisa Reinheimer beschouwt dans en beweging in de 21ste eeuw: 'Dansmakers laten zien waarom dat bewegende lichaam belangrijk is, zeker nu.'

Dansateliers viert 25-jarig bestaan 1993 2011 2013 Gale Kristin
Nieuws - 10 okt 2018

Dansateliers is al 25 jaar dé Rotterdamse werkplaats voor hedendaagse dans. Daarom begon het Rotterdamse danshuis zijn jubileumjaar feestelijk.

Hashtag - Loïc Perela. © Jochem Jurgens
Review - 5 dec 2016

In Hashtag onderzoekt choreograaf Loïc Perela de relatie tussen de mens en digitale wereld, de performer en toeschouwer en het hoofd en het lichaam. Hoewel hij een krachtige ervaring overbrengt, kwamen de achterliggende, relevante vragen niet uit de verf.​

Guerilla tijdens Oktober Dansmaand
Nieuws - 20 okt 2015

Deze week gaan vier studenten choreografie en vier professionals met tachtig (internationale) studenten aan de slag met guerrilla, dans op locatie in de binnenstad, een jaarlijks terugkerende performance tijdens Oktober Dansmaand.

Foto: Jochem Jurgens - Loïc Perela, Nederlandse Dansdagen 2015
Nieuws - 6 okt 2015

Roel Voorintholt en  Jorge Nozal wonnen beiden een Zwaan. Choreograaf Loïc Perela won de Prijs van de Nederlandse Dansdagen 2015.

Nieuws - 1 okt 2015

Op 31 oktober trapt de tweede editie van het hedendaags dansfestival Moving Futures af in Rotterdam. In het oktobernummer van Dans  Magazine verhalen we uitgebreid over het festival, hierbij alvast een voorproefje.

Gouden Zwaan, Nederlandse Dansdagen, Prijs
Nieuws - 28 jul 2015

Choreografen Arno Schuitemaker, Amos Ben-Tal en Loïc Perela zijn de drie genomineerden voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2015. Deze prijs van € 12.000,- wordt jaarlijks uitgereikt aan een choreograaf zonder structurele subsidie.

Loïc Perela, Senses, Dansateliers, Rotterdam, Rotterdamse Schouwburg
Nieuws - 10 mrt 2015

Wat is er nu eigenlijk echt nodig om ons als mens met onszelf of met elkaar verbonden te voelen? Met vijf performers onderzoekt Loïc Perela of we, in een steeds snellere en veranderlijke wereld, nog in staat zijn onze omgeving met aandacht tot ons te nemen.

Dansateliers – Loïc Perela
Nieuws - 13 feb 2015

De gemeente Rotterdam en het fonds voor de podiumkunsten (nieuwe makers-regeling) hebben de subsidieaanvragen van maker Loïc Perela en Dansateliers gehonoreerd.

Nieuws - 28 mei 2014

Van 29 mei tot en met 9 juni presenteert choreograaf Loïc Perela dagelijks de dansperformance SPACE in het architectuurfestival ZigZagCity 2014. In het kader van zijn lange termijn onderzoek met als thema 'zintuigen', ontwikkelde Loïc Perela voor het festival een werk met vijf performers dat op en rondom het Grote Kerkplein in Rotterdam uitgevoerd gaat worden.

Pagina's

Abonneren op Loïc Perela