Dansateliers – Loïc Perela

Tweejarige projectsubsidie voor Loïc Perela

De gemeente Rotterdam en het fonds voor de podiumkunsten (nieuwe makers-regeling) hebben de subsidieaanvragen van maker Loïc Perela en Dansateliers gehonoreerd. De komende twee jaar (2015 en 2016) zal Perela, onder de vleugels van Dansateliers, verder werken aan zijn signatuur als onafhankelijk maker. Zijn eerst volgende project Senses presenteert hij op 19, 20 en 21 maart in de Krijn Boon Studio van de Rotterdamse Schouwburg.

Choreograaf Loïc Perela

Loïc Perela volgde zijn opleiding aan de École Nationale Supérieure de Danse in Marseille en het Conservatoire National Supérieur de Danse in Parijs. Hij danste bij Europa Danse, IT Dansa, Donlon Dance Company en Scapino Ballet, waar hij verschillende stukken maakte. Sinds juni 2012 werkt Perela als freelance choreograaf in Rotterdam. In dat jaar werd hij door Dansateliers geselecteerd voor het Europese ontwikkeltraject Choreoroam Europe en maakte hij Au creux de l'oreille in 2012 voor One Night's Dance. Onder de vleugels van Dansateliers maakte Perela verder de stukken Fear (2013), Dance (2013) voor Danslokaal 1 van Conny Janssen Danst en presenteerde hij het locatieproject Space (2014) in het architectuurfestival ZigZagCity en de solo #loïcperela (2014) tijdens de festivals Wereld van het Witte de Withkwartier en de Rotterdamse editie van het Moving Futures Festival.

Dansvoorstelling Senses

De nieuwste choreografie, Senses, van Loïc Perela gaat op 19 maart in première in de Rotterdamse Schouwburg. Senses is een dansvoorstelling over de zintuiglijke beleving van de wereld om ons heen en is een poging te duiden wat ons mensen bindt. Perela vraagt zich af wat er nu nodig is om ons als mens met onszelf of met elkaar verbonden te voelen. Zien, horen, tast, smaak en reuk; hoe bewust zijn we nog van deze prachtige natuurlijke ingrediënten van ons lichaam, waarmee we de wereld om ons heen kunnen verkennen en tot ons nemen. Kunnen we, ondanks de snelheid van de wereld om ons heen, onszelf afremmen en met meer aandacht om ons heen kijken?

Dansateliers

Dansateliers is een onafhankelijke werkplaats voor hedendaagse dans. De organisatie speelt al twintig jaar een belangrijke rol in het ontwikkelen van nieuwe generaties dansmakers die met het vinden van een plek in het nationale en internationale hedendaagse dans veld de discipline voeden en in beweging houden.