Krzysztof Pastor

Krzysztof Pastor. Foto: Łukasz Murgrabia
Nieuws - 12 jul 2017

Krzysztof Pastor stopt als vaste choreograaf van Het Nationale Ballet. Hij wil naar eigen zeggen 'de weg vrij te maken voor een nieuwe generatie'.

Het Nationale Ballet - Concerto Concordia met Anna Ol & Jozef Varga, ensemble. © Hans Gerritsen
Review - 17 feb 2017 - Joanna Fox

In Made in Amsterdam 2 van Het Nationale Ballet voeren fraaie duetten de boventoon in werken van gerenommeerde choreografen van internationale allure. Edo Wijnen danst echter solo in Citizen Nowhere van David Dawson (wereldpremière). Maar schijn bedriegt.

Trois Gnossiennes - Hans van Manen, bron Nationale Opera en Ballet
Review - 17 feb 2016 - Joanna Fox

De keuze van Het Nationale Ballet voor een avondvullende en vol programma met klassiek dansrepertoire vanaf de negentiende eeuw zegt, net zoals de de jonge topdansers in speciaal gemaakte videoclips, iets over zichzelf en hun visie op dans.

Nationale Opera & Ballet, Het Nationale Ballet, Junior Company,  Mata Hari, Ted Bransen, Hans van Maanen, Justin Peck, Sasha Waltz, George Balanchine,
Nieuws - 25 feb 2015

In het nieuwe seizoen presenteert Het Nationale Ballet een dynamisch programma met vier wereldpremières, waaronder de grootschalige, nieuwe avondvullende productie Mata Hari.

Lang Lang Nationale Ballet
Nieuws - 7 jan 2015

Eerste solisten van het Nationale Ballet treden op in een tv-special met pianist Lang Lang. De uitzending is donderdag 8 januari 2015 op zender NPO2 om 21.10 uur.

Nieuws - 15 jul 2014

Het Nationale Ballet brengt met het programma Back to Bach een eerbetoon aan een van de grootste componisten aller tijden: Johann Sebastian Bach, die nog altijd een onuitputtelijke inspiratiebron is voor choreografen wereldwijd. Back to Bach bestaat uit vier balletten, ieder gedanst op muziek van Bach. De balletten zijn van Hans van Manen, Krzysztof Pastor, David Dawson en de nieuwe Nederlandse choreograaf Ernst Meisner.

Nieuws - 23 mei 2014

De 67ste editie van het Holland Festival, dat op 1 juni opent met de dansvoorstelling Vortex Temporum van Anne Teresa De Keersmaeker, is de tiende en laatste editie onder artistieke directie van Pierre Audi.

Nieuws - 7 mrt 2014

Zaterdag 22 maart start de AVRO op Nederland 2 met de nieuwe realityserie Bloed, zweet en blaren. Om alvast in de stemming te komen, is er rond de eerste aflevering van de serie de special Het Nationale Ballet geprogrammeerd. Met aandacht voor balletmeesters, choreografen Hans van Manen en Krzysztof Pastor en natuurlijk de topdansers van Het Nationale Ballet in de spotlights.

Nieuws - 8 mrt 2013

Komend seizoen brengt Het Nationale Ballet een rijk en divers programma met vijf wereldpremières, twee Nederlandse prem

Abonneren op Krzysztof Pastor