Isaac Hernández

Danser Isaac HernándezDe jonge Mexicaanse danser Isaac Hernández geldt internationaal als een grote belofte. Afkomstig uit een gezin met tien kinderen kreeg hij aanvankelijk balletles van zijn vader Hector Hernández Valle, in hun huis in Guadalajara. Met een beurs studeerde hij daarna in de Verenigde Staten aan The Rock School voor Dance Education in Philadelphia. In 2008 werd hij aangenomen bij het San Francisco Ballet, waar hij in 2010 tot tweede solist werd benoemd.

Isaac Hernández en Het Nationale Ballet

Isaac danst met ingang van het seizoen 2012-2013 bij Het Nationale Ballet en werd tijdens dansvoorstelling The Sleeping Beauty (2013) gepromoveerd tot eerste solist bij het dansgezelschap.

Dansprijzen Isaac Hernández

Isaac Hernández sleepte goud in de wacht op de USA International Ballet Competition 2008, brons en een speciale vermelding op de Internationale Balletcompetitie in Moskou in 2005 en een eerste plaats op de Internationale Balletcompetitie in Cuba in 2004.

Review - 10 nov 2014

Dit seizoen voert het Nationale Ballet Het Zwanenmeer (1988/1895) van Rudi van Dantzig voor het eerst sinds het overlijden van de choreograaf weer op.

Nieuws - 15 sep 2014

Jurgita Dronina en Isaac Hernández, eerste solisten van Het Nationale Ballet, zijn de winnaars van de Alexandra Radiusprijs 2014. Dronina en Hernández ontvingen hun prijs, € 2500,- en een kunstwerk, uit handen van Alexandra Radius.

Review - 17 apr 2014

Op woensdagavond 16 april werd de rode loper uitgerold voor Dutch Doubles van Het Nationale Ballet, met wereldpremières van Juanjo Arques, Ton Simons, Hans van Manen en Jorma Elo. Deze in Nederland woonachtige choreografen werkten samen met befaamde Nederlandse kunstenaars.

Nieuws - 6 jan 2014

De jonge danser Isaac Hernández heeft 2013 af kunnen sluiten met goed nieuws. Hij is bevorderd tot eerste solist bij Het Nationale Ballet, dat deelde artistiek directeur Ted Brandsen hem op maandag 30 december 2013 mee. Die avond maakte Hernández zijn debuut in de rol van prins Florimund in The Sleeping Beauty van Het Nationale Ballet.

Review - 15 okt 2013

Het Nationale Ballet brengt één van zijn grootste succesnummers dit seizoen opnieuw op de planken: Don Quichot. Deze in 2010 uitgebrachte bewerking van de Russische choreograaf Alexei Ratmansky werd tot in China aan toe enthousiast ontvangen en leverde de solisten nominaties voor diverse dansprijzen op.

Interview - 31 mei 2013

Begin van het seizoen 2012-2013 kreeg Het Nationale Ballet er een nieuwe, veelbelovende tweede solist bij. De 23-jarige Isaac Hernández trad na vijf jaar bij het San Francisco Ballet gedanst te hebben toe tot het Nederlandse gezelschap. Ondanks zijn drukke schema maakte hij tijd vrij om te praten over zijn projecten en zijn overstap van San Francisco naar Amsterdam.

Abonneren op Isaac Hernández