Isaac Hernández benoemd tot eerste solist Het Nationale Ballet

Isaac HernándezDe jonge danser Isaac Hernández heeft 2013 af kunnen sluiten met goed nieuws. Hij is bevorderd tot eerste solist bij Het Nationale Ballet, dat deelde artistiek directeur Ted Brandsen hem op maandag 30 december 2013 mee. Die avond maakte Hernández zijn debuut in de rol van prins Florimund in The Sleeping Beauty van Het Nationale Ballet.

De 23-jarige Isaac Hernández begon als tweede solist bij Het Nationale Ballet in augustus 2012. “Ik heb gekozen voor Het Nationale Ballet omdat de groep een van de beste coaches voor mannelijke dansers in huis heeft: Guillaume Graffin,” zo laat Hernández aan de Telegraaf weten. “Toen ik vorig jaar met hem aan de pas de deux uit Notenkraker en Muizenkoning werkte, realiseerde ik me dat ik na twee repetities al meer geleerd had dan in de jaren daarvoor.”

Dansgeschiedenis

Hernández heeft een indrukwekkende dansgeschiedenis achter zich. Afkomstig uit een gezin met tien kinderen kreeg hij balletles van zijn vader Hector Hernández Valle, in hun huis in Guadalajara. Door middel van een beurs kreeg hij de kans om in de Verenigde Staten te studeren aan The Rock School voor Dance Education in Philadelphia. In 2008 werd hij aangenomen bij het San Francisco Ballet, waar hij in 2010 tot tweede solist werd benoemd.

Dansprijzen

Ook heeft Hernández meerdere prijzen gewonnen, zoals goud op de USA International Ballet Competition in 2006, brons en een speciale vermelding op de Internationale Balletcompetitie in Moskou in 2005 en een eerste plaats op de Internationale Balletcompetitie in Cuba in 2004.

Meer inspiratie