Guy Weizman

Choreograaf Guy Weizman richtte in 2002 samen met Roni Haver het internationale dansgezelschap Club Guy & Roni op in Groningen. Club Guy & Roni maakt voorstellingen die het genre ‘dans’ ver overstijgen. Het dansgezelschap staat garant voor explosieve en ongepolijste performances, theatraal en beeldend, en met de nodige humor. De laatste jaren werd naam gemaakt met voorstellingen als Alpha Boys (genomineerd voor de Zwaan 2011) en L‘Histoire du Soldat (in 2013 winnaar Golden Mask Award in Rusland).

Biografie Guy Weizman

Guy Weizman  is van Israëlische afkomst en begon zijn carrière als danser in het Bat Sheva Ensemble in Tel Aviv. Het Bat Sheva ensemble vormde tevens het begin van een onafscheidelijke samenwerking met Roni Haver.  Hij danste daarna in verschillende dansgezelschappen in Europa, waaronder Ultima Vez in Brussel (Wim Vandekeybus), Lanonima Imperial in Barcelona (Juan Carlos Garcia) en Galili Dance in Amsterdam en Groningen (Itzik Galili).

Club Guy & Roni

In 2002 startten Guy Weizman en Roni Haver hun eigen gezelschap Club Guy & Roni in Groningen. In hun werk haken ze in op hedendaagse thema’s om hun publiek te inspireren confronteren en raken. Een terugkerend onderwerp is persoonlijke vrijheid en de ruimte om je eigen keuzes te maken. De dualiteit van hun achtergrond ziet men terug in hun choreografieën en werkwijze.

Als choreografen worden Guy Weizman en Roni Haver regelmatig uitgenodigd door andere dansgezelschappen voor samenwerkingsprojecten. Van 2010 tot 2014 waren Weizman en Haver ‘choreographers in residence’ bij het Oldenburgisches Staatstheater. Daarnaast werken ze sinds 2011 samen met het Moskouse dansgezelschap Tsekh Contemporary Dance Centre. Ook in Toscane en Belgrado zijn er verschillende co-producties gemaakt, alsmede met het Gothenburg Ballet (Zweden), Schauspiel Köln (Duitsland) en Carte Blanche (Noorwegen).

Prijzen voor Guy Weizman

Guy Weizman won, samen met Roni Haver, meerdere prijzen, waaronder de Zwaan voor beste voorstelling 2013 met Midnight Rising en de Russian Golden Mask Award voor de voorstelling L’histoire du Soldat. Guy Weizman won in 2013 tevens de Groninger Cultuurprijs.

Stil uit Podium Dans met Nanine-Linning
Nieuws - 10 mrt 2017

Podium Dans is een nieuw wekelijks dansprogramma op NPO Cultura waarin choreografen en artistiek leiders van de meest toonaangevende dansgezelschappen uit Nederland aan het woord komen.

Club Guy & Roni, Noorderzon, Phobia
Review - 24 aug 2015

In het theater kijk je toe en spreek je niet, maar tot hoever laat je de dansers gaan? In 'Phobia' gaan de dansers gaan fysiek tot het uiterste. De uitputting is in alle acties voelbaar en drukt de toeschouwer met de neus op de feiten.

Club Guy & Roni, Phobia
Nieuws - 9 apr 2015

Club Guy & Roni opent de 25e editie van Noorderzon Performing Arts Festival Groningen met de wereldpremière van Phobia. Deze komt tot stand in samenwerking met de dansgroep En-Knap uit Ljubljana (Slovenië) en met Slagwerk Den Haag.

Festival Classique
Nieuws - 17 mrt 2015

Festival Classique biedt van 18 tot en met 21 juni  niet zo maar een paar concerten, maar voorstellingen waarin klassieke muziek, theater en dans samensmelten. Het hoogtepunt is dit jaar Hét Hofvijverconcer met dansgezelschap Club Guy & Roni.

De Twaalf Gezworenen Noord Nederlands Toneel
Interview - 13 mrt 2015

Op zondag 1 maart ging in de stadsschouwburg van Groningen de voorstelling De Twaalf Gezworenen van het Noord Nederlands Toneel (NNT) in première. Regisseur is choreograaf Guy Weizman. Christel Kroese interviewde Weizman over zijn proces.

Nieuws - 27 jan 2014

Dansfilmfestival Cinedans keert van 12 tot en met 16 maart 2014 terug in EYE, Amsterdam. Naast een uitgebreid aanbod aan internationale dansfilms en documentaires worden er prijzen uitgereikt. Ook zijn er dansworkshops en lezingen.

Nieuws - 28 apr 2013

Op 16 april werden in Moskou de Golden Mask National Theatre Awards uitgereikt.

Abonneren op Guy Weizman