George Balanchine

Het Nationale Ballet
Nieuws - 19 okt 2022

Op woensdag 9 november gaat het tourneeprogramma van Het Nationale Ballet in première in Amare in Den Haag.

4 baanbrekende choreografen
Reportage - 26 aug 2020

Deze 4 choreografen hebben onder andere gezorgd voor een grote verandering in de danswereld.

Junior Company Het Nationale ballet
Nieuws - 13 jan 2020

De Junior Company van Het Nationale Ballet gaat eind januari op tournee naar Indonesië voor een drietal optredens.

By Orlando Fernandez via Wikimedia Commons
Reportage - 22 jan 2018

Vandaag zou George Balanchine 114 jaar zijn geworden, mocht de geroemde choreograaf nog leven. Tijd voor 5 opvallende feiten over deze wereldster.

World Ballet Day
Reportage - 1 okt 2015

Ter gelegenheid van de Wereld Ballet Dag heeft de redactie van Dansmagazine.nl vijf feiten over vijf renommeerde balletgezelschappen en choreografen op een rij gezet.

Nationale Opera & Ballet, Het Nationale Ballet, Junior Company,  Mata Hari, Ted Bransen, Hans van Maanen, Justin Peck, Sasha Waltz, George Balanchine,
Nieuws - 25 feb 2015

In het nieuwe seizoen presenteert Het Nationale Ballet een dynamisch programma met vier wereldpremières, waaronder de grootschalige, nieuwe avondvullende productie Mata Hari.

Jewels Nationale Ballet
Review - 18 feb 2015

Balletvoorstelling Jewels keert eindelijk terug op het podium van de Nationale Opera & Ballet. Jewels ging 12 februari in première en de dansers van Het Nationale Ballet maakten wederom indruk met dit fonkelende drieluik.

Jewels George Balanchine
Nieuws - 22 jan 2015

De balletvoorstelling Jewels van het Nationale Ballet  is van 12 tot en met 26 februari 2015 te zien in Amsterdam, Den Haag en Utrecht.

Nieuws - 20 feb 2014

In het nieuwe seizoen presenteert Het Nationale Ballet een bijzonder en gevarieerd programma met vier wereldpremières, twee Nederlandse premières, drie reprises en De Junior Company brengt een coproductie met ISH. Dat belooft wat!

Nieuws - 10 dec 2013

16 t/m 18 januari wordt het Lucent Danstheater het domein van Les Ballets Trockadero de Monte Carlo. Voor het eerst in hun bijna 40-jarig bestaan komt ’s werelds enige ‘all-male’ dansgezelschap naar Den Haag.

Abonneren op George Balanchine