Meet & Greet met Les Ballets Trockadero de Monte Carlo

Meet & Greet met Les Ballets Trockadero de Monte Carlo.16 t/m 18 januari wordt het Lucent Danstheater het domein van Les Ballets Trockadero de Monte Carlo. Voor het eerst in hun bijna 40-jarig bestaan komt ’s werelds enige ‘all-male’ dansgezelschap naar Den Haag. Met op het programma klassiekers als het Zwanenmeer, Concerto Barocco en Paquita, dansen de heren lichtvoetig op de grens tussen kunst en kitsch en trekken zo al sinds de jaren ’70 volle zalen in de hele wereld.

Hoewel het repertoire en de cast wisselen, blijft het originele concept van Les Ballets Trockadero de Monte Carlo onveranderd: een groep professionele mannelijke dansers die een volledig repertoire van ballet en moderne dans brengen. Met choreografieën van lsadora Duncan, George Balanchine en Martha Graham voeren de Trocks een meeslepend spektakel op dat aanspreekt voor dansliefhebber én leek. De grappige aanblik van mannen die op spitzen als zwanen, luchtgeesten en waterelfjes over het podium zweven en de vrolijke sprongen, poses en bewegingen zijn verrassend, verrukkelijk en bereiken zo het ultieme doel van de Trocks: het plezier van dans met zo veel mogelijk mensen delen.

Maar dit volledig mannelijke gezelschap doet ‘meer dan slapstick en de draak steken: ze verbluffen met hun techniek en leggen liefdevol de zwakheden van hun eigen kunstvorm bloot’ (Seattle Met). Door nieuwe balletten toe te voegen in hun repertoire blijven de Trocks toeschouwers verrassen met hun talent, hun ongeëvenaarde komische stijl en hun spectaculaire vaardigheden in spitzen en in travestie.

Win een Meet & Greet

Wil jij naar de voorstellingen van Les Ballets Trockadero? Dan hebben we nu een aanbod voor je dat je niet wil missen! Kijk hier.