Ernst Meisner

Ernst Meisner is een Nederlandse choreograaf en oud danser uit de Noordoostpolder. Sinds 2013 is hij artistiek coördinator bij de Junior Company van Het Nationale Ballet. 

Danscarrière Ernst Meisner

Ernst Meisner is in 1982 geboren. Toen hij tien jaar was ging hij naar de Nationale Ballet Academie in Amsterdam. In 1999 besloot hij te trainen aan de Royal Ballet School te Londen. Gedurende zijn verblijf in Engeland kreeg hij een beurs voor de National Ballet School of Canada. Hij is hier niet naar toegegaan, maar is tot 2010 in Londen gebleven. Met het Royal Ballet heeft Ernst gereisd door onder andere Amerika, Australië, Azië, Cuba en Rusland. Hij heeft hier gedanst in dansvoorstellingen als Sylvia, De Notenkraker, Mayerling, Assepoester, Giselle en Ondine.

In augustus 2010 werd Ernst Meisner aangenomen bij Het Nationale Ballet in Nederland als Grand Sujet. Sinds hij daar is aangenomen heeft hij producties gedanst als Don Quichot en Sylvia.

Choreografieën en producties Ernst Meisner

Tijdens zijn verblijf in Londen heeft Ernst Meisner jaarlijks choreografieën gemaakt voor Draft Works. Recente voorbeelden zijn Scaramouge, We Are, Continued, Cantique en WhatIf. Zijn choreografie WhatIf is genomineerd door Monica Mason voor een Linbury prijs.

Sinds 2013 is hij artistiek coördinator bij de Junior Company van Het Nationale Ballet. Met de oprichting van de Junior Company is Ernst Meisner gestopt met dansen op professioneel niveau.

Interview - 18 jan 2024

Om net afgestudeerde dansers te helpen in dat proces werd in 2013 de Junior Company van Het Nationale Ballet opgericht.

Junior Company Het Nationale ballet
Nieuws - 13 jan 2020

De Junior Company van Het Nationale Ballet gaat eind januari op tournee naar Indonesië voor een drietal optredens.

cover boek ballet recepten Maricelle Peeters Balletstudio Le Rêve uit Rotterdam
Reportage - 12 nov 2018

Balletstudio Le Rêve uit Rotterdam is de trotse uitgever van het balletboek Balletrecepten en is geschreven door eigenaresse en docente Maricelle Peeters.

Dansers Igone de Jongh & Marijn Rademaker in Deja Vu.  Fotografie Hans Gerritsen
Review - 29 mrt 2018 - Joanna Fox

Wederom werken in Dutch Doubles choreograaf en Nederlandse topmuzikant samen. Over vrijheid, spontaniteit, vriendschappen en een manifest voor excelleren.

Review - 24 feb 2017 - Joanna Fox

The New York Times rekent Het Nationale Ballet tot de top vijf belangrijkste en meest vernieuwende balletgezelschappen. Reden voor een feestje en dubbelprogramma Made in Amsterdam I en II. Met werk van diverse internationaal gerenommeerde choreografen. 

Overture - David Dawson. © Hans Gerritsen
Review - 15 jun 2016

Gezien op 11 juni - Nationale Opera & Ballet.

De "rebellen van de dans" Justin Peck, George Williamson, Ernst Meisner en David Dawson doorbreken enkele dogma’s, hoewel ‘rebellie’ een iets te grote term is.

Trois Gnossiennes - Hans van Manen, bron Nationale Opera en Ballet
Review - 17 feb 2016 - Joanna Fox

De keuze van Het Nationale Ballet voor een avondvullende en vol programma met klassiek dansrepertoire vanaf de negentiende eeuw zegt, net zoals de de jonge topdansers in speciaal gemaakte videoclips, iets over zichzelf en hun visie op dans.

TAO Dance Theater - 7
Nieuws - 14 jan 2016

Van humor tot acrobatiek, van theaterhappening tot geënsceneerd ballet, de definitie van dans werd afgelopen jaar weer flink opgerekt. Binnen dit gevarieerde aanbod maakte deze dansvoorstellingen de meeste indruk. 

Foto: Michel Snater - Junior Company, 'Embers'
Nieuws - 29 okt 2015

Science Center NEMO verandert in een danswalhalla tijdens de opening van de Museumnacht op 7 november. De Junior Company van het Nationale Ballet zal er een korte locatievoorstelling verzorgen.

Review - 13 mei 2015

In 'Narnia: de leeuw, de heks en de kleerkast' kruist het klassiek ballet de hiphop. Eindelijk is er voor liefhebbers zoals Heleen Pennings een dansvoorstelling waarin deze dansstijlen worden gecombineerd op het toneel in plaats van in een dansfilm.

Pagina's

Abonneren op Ernst Meisner