Foto: Michel Snater - Junior Company, 'Embers'

Junior Company tovert NEMO om in danswalhalla tijdens Museumnacht

Science Center NEMO verandert in een danswalhalla tijdens de opening van de Museumnacht op 7 november. De Junior Company van het Nationale Ballet zal in het trappenhuis van het museum voor wetenschap en technologie een korte locatievoorstelling verzorgen. Het publiek kan vanaf verschillende verdiepingen naar choreografieën uit onder andere Het Zwanenmeer kijken.

Van de locatie wordt goed gebruik gemaakt: naast een pas de deux uit Het Zwanenmeer is een pas de deux uit Ernst Meisners’ Embers te zien. Deze pas de deux wordt door drie koppels simultaan gedanst op drie verschillende verdiepingen van NEMO. De dansers brengen in samenwerking met de dansers van urban dansgezelschap ISH ook een fragment uit de dansvoorstelling Narnia.

Experimenteren en nieuw publiek vinden

Artistiek coördinator van de Junior Company Ernst Meisner kijkt er naar uit om op te treden tijdens de Museumnacht. “Kansen geven, nieuwe uitdagingen en samenwerkingen aangaan, experimenteren en nieuw publiek opzoeken zijn allemaal van groot belang voor onze Junior Company van Het Nationale Ballet. Ik ben heel blij dat we met onze jonge talenten daarom dit jaar de Museumnacht mogen openen - een prachtig platform voor al die uitgangspunten.”

Aan de Museumnacht Amsterdam nemen 53 musea deel. De opening vindt 7 november plaats van 18.30 uur tot en met 19.00 uur in Science Center NEMO. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van de Museumnacht Amsterdam.

Meer inspiratie