Home » Reportage
cover boek ballet recepten Maricelle Peeters Balletstudio Le Rêve uit Rotterdam

Balletstudio Le Rêve publiceert balletboek

Balletstudio Le Rêve uit Rotterdam is de trotse uitgever van het balletboek Balletrecepten en is geschreven door eigenaresse en docente Maricelle Peeters. In dit boek deelt zij haar jarenlange ervaring als docente en neemt zij je mee op ontdekkingsreis in de keuken van de klassieke ballettechniek. Leerlingen die met haar werkten weten welke ingrediënten ze nodig hebben om de prachtige balletrecepten, zoals demi-plié, battement tendu en pirouette op de juiste manier uit te voeren.

Met het schrijven van dit boek wil zij haar ervaring en passie delen met balletleerlingen uit het hele land. Ze wijst je de weg in haar keukenkastjes, waar alle benodigde ingrediënten zich bevinden. Met een flinke scheut houding, spierspanning, uitdraai, gewichtsverplaatsing,  placering en verlenging geeft ze inzicht in de opbouw van al die magische, maar ook best wel moeilijke balletpassen.

De speelse illustraties die zij in samenwerking met Heleen van der Hoogt tekende laten het gevoel en de beleving van iedere beweging tot leven komen, waarmee een boek tot stand is gekomen dat er tot nu toe nog niet was, maar sinds kort verkrijgbaar is via de lokale boekhandel en de website van Balletstudio Le Rêve.

Bijzonder om te vermelden is dat Ernst Meisner, de artistiek coördinator van de Junior Company van Het Nationale Ballet en sinds kort ook interim directeur van de Nationale Balletacademie, mee heeft gelezen en het voorwoord van dit balletboek heeft geschreven.

“Dit boek heeft alle ingrediënten die je nodig hebt als je begint met ballet. Balletrecepten legt de klassieke ballettechniek op een duidelijke, leuke en beeldende manier uit. De metaforen die in dit boek worden gebruikt zullen de lezers nog jaren bij blijven.”