Alexei Ratmansky

Daphne Bunskoek Holland Festival 2016 – VPRO/ Ingo Caly
Nieuws - 14 jun 2017

De 3e aflevering van Holland Festival 2017 staat in het teken van kunst in barre tijden. Met interviews met choreografen Alexei Ratmansky en Alain Platel.

Het Nationale Ballet - Concerto Concordia met Anna Ol & Jozef Varga, ensemble. © Hans Gerritsen
Review - 17 feb 2017 - Joanna Fox

In Made in Amsterdam 2 van Het Nationale Ballet voeren fraaie duetten de boventoon in werken van gerenommeerde choreografen van internationale allure. Edo Wijnen danst echter solo in Citizen Nowhere van David Dawson (wereldpremière). Maar schijn bedriegt.

Until the Lions is Dansproductie van het Jaar. © Jean Louis Fernandez
Nieuws - 2 sep 2016

Voor het Duitse tijdschrift Tanz hebben 42 Europese danscritici het afgelopen dansseizoen weer onder de loep genomen. Het oordeel geeft erkenning aan Anne Teresa De Keersmaeker, Alexei Ratmansky, het Bayerisches Staatsballett en meer.

Nieuws - 11 mrt 2014

De Volkskrant, De Telegraaf en Trouw beloonden de première van Fairytales op zaterdag 1 maart in Nationale Opera & Ballet met vier sterren. Deze dansvoorstelling is nog tot en met 16 maart te zien in Het Muziektheater Amsterdam.

Nieuws - 25 nov 2013

Van 1 tot en met 16 maart 2014 is de dansvoorstelling Fairytales van Het Nationale Ballet te zien in Het Muziektheater Amsterdam. Deze sprookjesachtige voorstelling behelst twee choreografieën: Vuurvogel, een choreografie van Alexei Ratmansky, en de reprise van Midzomernachtsdroom, uit het oeuvre van de Britse choreograaf Sir Frederick Ashton.

Nieuws - 3 okt 2013

Don Quichot is een van de recente successen van Het Nationale Ballet. Deze productie, waarin levenslust en temperament de boventoon voeren, is nu terug in Het Muziektheater Amsterdam. Don Quichot is meerdere malen te zien tussen 12 oktober en 2 november 2013.

Nieuws - 8 mrt 2013

Komend seizoen brengt Het Nationale Ballet een rijk en divers programma met vijf wereldpremières, twee Nederlandse prem

Abonneren op Alexei Ratmansky