Europese première Vuurvogel vanaf maart 2014 te zien

Fairytales van Het Nationale Ballet is vanaf maart 2014 te zien.Van 1 tot en met 16 maart 2014 is de dansvoorstelling Fairytales van Het Nationale Ballet te zien in Het Muziektheater Amsterdam. Deze sprookjesachtige voorstelling behelst twee choreografieën: Vuurvogel, een choreografie van Alexei Ratmansky, en de reprise van Midzomernachtsdroom, uit het oeuvre van de Britse choreograaf Sir Frederick Ashton.

Vuurvogel

De choreografie Vuurvogel (Firebird) wordt door het dansgezelschap gepresenteerd in samenwerking met het American Ballet Theatre. Ratmansky, voormalig artistiek directeur van het Bolsjoi Ballet, presenteert hiermee een exotisch sprookje, waarin hoofdrol Ivan in een magische tuin een vuurvogel vangt en van haar een veer krijgt die hem in nood zal redden.

Midzomernachtsdroom

De komische choreografie Midzomernachtsdroom is gebaseerd op het gelijknamige spel van William Shakespeare. In het verhaal komen drie werelde samen: die van de handwerklieden, de aristocratie en de geesten. Naast humor brengt de choreografie van Sir Ashton een sprookjesachtig en romantisch ballet tot leven.

Speeldata en kaartverkoop

Fairytales van Het Nationale Ballet speelt van 1 tot en met 16 maart 2014 in Het Muziektheater Amsterdam. De prijzen van de kaartjes liggen tussen de € 15,- en € 65,- (kortingen voor stadspashouders, CJP, studenten en t/m 16 jaar).

Kaarten zijn verkrijgbaar bij het Kassabespreekbureau van Het Muziektheater Amsterdam - bel het nummer (020) 625 54 55 - of in de AUB-ticketshop op het Leidseplein in Amsterdam. Online kaarten zijn te bestellen via de website van Het Nationale Ballet.