Daphne Bunskoek Holland Festival 2016 – VPRO/ Ingo Caly

Holland Festival met Ratmansky en Platel

In juni verslaan de NTR en de VPRO het Holland Festival 2017 in diverse radio- en tv-uitzendingen. Op vier zaterdagen interviewt Daphne Bunskoek voor tv gasten uit de wereld van de podiumkunsten op het gebied van theater, dans en muziek. De derde aflevering van Holland Festival 2017 staat in het teken van kunst in barre tijden. Ook de dans. 

Wat Bunskoek zich dit keer afvraagd is hoe artiesten en choreografen de ruimte vinden om creatief werk te maken in een maatschappij die op drift is. En wordt geleid door politici die onderdrukken. 

In gesprek met internationaal vermaarde choreografen

Daarover praat ze in Amsterdam met de internationale topchoreograaf Alexei Ratmansky die op het festival staat met zijn Shostakovich Trilogy; een ballet op muziek van de Russische componist die zwaar leed onder het regime van Stalin.  In Brussel spreekt Bunskoek met Alain Platel over nicht schlafen. De Belgische choreograaf liet zich inspireren door de tijd van Gustav Mahler, de aanloop naar de Eerste Wereldoorlog. Dat leverde een gewelddadige choreografie op.

Ga voor de volledige en meest up-to-date programmering naar www.vpro.nl/hf of www.ntr.nl/hollandfestival.

Holland Festival is zaterdag 17 juni te zien om 22.35 uur op NPO 2. Presentatie: Daphne Bunskoek

Meer inspiratie