Pers juichend over Fairytales van Het Nationale Ballet

Fairytales Het Nationale BalletDe Volkskrant, De Telegraaf en Trouw beloonden de première van Fairytales op zaterdag 1 maart in Nationale Opera & Ballet met vier sterren. Deze dansvoorstelling is nog tot en met 16 maart te zien in Het Muziektheater Amsterdam.

Pers juichend over Fairytales

“Deze vuurvogel spat van het podium, ook dankzij het sterke optreden van soliste Maia Makhateli: als vuurvogel vouwt ze met veel spierkracht en souplesse haar spitzen in de lucht tot oogstrelende staartvariaties,” aldus Annette Embrechts in de Volkskrant van 3 maart 2014. 

“Een schouwtoneel voor Ratmansky’s grenzeloze inventiviteit. Er wordt vol elan gedanst op de plastische muziek van Stravinsky, met als uitblinkers Vito Mazzeo als de tovenaar en Anna Tsygankova als een vlammende vuurvogel,” schreef Eddie Vetter in De Telegraaf. 

"Spectaculair apocalyptisch sprookjesbos. Tussen beide werken ligt een halve eeuw en ze zijn ook allebei heel anders van toon en sfeer, maar het is er in alletwee uitstekend toeven (...) Eind goed, al goed. Heel goed," aldus Sander Hiskemuller in Trouw

Vuurvogel en Midzomernachtsdroom

De dansvoorstelling Fairytales behelst twee choreografieën: Vuurvogel van Alexei Ratmansky en de reprise van een Midzomernachtsdroom van de Britse choreograaf Sir Frederick Ashton. Vuurvogel is een exotisch sprookje waarin hoofdrol Ivan in een magische tuin een vuurvogel vangt en van haar een veer krijgt die hem in nood zal redden. De komische choreografie Midzomernachtsdroom is gebaseerd op het gelijknamige spel van William Shakespeare. In het verhaal komen drie werelden samen: die van de handwerklieden, de aristocratie en de geesten.

Signeersessie

Solisten en dansers zetten graag hun handtekening op het affiche of in het programmaboek. Op de matineevoorstelling van zondag 16 maart is er na afloop een signeersessie.