Dansvoorstelling Don Quichot terug op het podium

Lindsi Dec and Company dancers in Don Quixote. Foto door Angela SterlingDe succesvolle dansvoorstelling Don Quichot uit 2010 van Het Nationale Ballet keert van 12 oktober tot en met 3 november 2013 weer terug op het podium. De voorstelling is te zien in Het Muziektheater Amsterdam. Don Quichot kreeg wereldwijd verschillende nominaties en dansprijzen. Dit keer is de voorstelling terug met Peter Faber in de hoofdrol als Don Quichot en Frans Schraven als Sancho Panza.

Choreograaf Alexei Ratmansky

De voorstelling werd in 2010 exclusief uitgebracht als interpretatie van de productie van de Russische choreograaf Alexei Ratmansky. De versie van Ratmansky was het eerste volledig Don Quichotballet dat in Nederland werd uitgebracht. De voorstelling staat sindsdien bekend als de mooiste en meest doordachte versie die er van de choreografie bestaat. Ook de kleurrijke kostuums en decors van de Fransman Jérôme Kaplan droegen hieraan mee.

Dans

Het klassiek-romantische ballet werd door Ratmansky op een bijzondere wijze uitgebeeld met spectaculaire dans. Het ballet is in eerste instantie gebaseerd op de beroemde roman Don Quichot van Miguel de Cervantes. Tijdens de pas de deux tussen Kitri en Basilio komt de romantiek goed naar voren. Ook wordt de virtuositeit, levenslust en het Spaanse temperament goed uitgebeeld op een passionele wijze. Met flitsende sprongencombinaties, duizelingwekkende pirouetten en kittige spitzenvariaties laat de voorstelling een technische manier van dansen zien.  

Meer informatie over de voorstelling of de kaartverkoop is te vinden op de website van Het Nationale Ballet.