Evites Dansschool

Dansschool RotterdamBaan 74 - 3011 CD Rotterdam

Andere locaties: De Baan, Scapino Ballet en Staluse Pera.

Evites Kids Dansschool werd in 2011 opgericht door dansdocente en psychologe Eva Szczygielska en staat onder haar artistieke en zakelijke leiding. In 2013 werd Evites genomineerd door CID UNESCO, de officiële overkoepelende organisatie voor alle dansvormen van alle landen ter wereld. Vandaag is de dansschool officieel lid van UNESCO-CID en wordt ze als erkend door de internationale gemeenschap.

Samenwerking Scapino Ballet Rotterdam

Evites Dansschool is trots u te kunnen melden dat we een samenwerkingsverband zijn aangegaan met het Scapino Ballet Rotterdam, één van de meest gerenommeerde dansgezelschappen in het land. De samenwerking tussen Evites en Scapino is voor beide organisaties een nieuwe stap, waarvan we hopen dat deze vele nieuwe kansen op het gebied van danseducatie, promotie en talentontwikkeling zal bieden. Naast een inhoudelijke samenwerking met Scapino, heeft Evites ook mogelijkheid gekregen de dansstudio’s van het gezelschap te huren en deze uitermate geschikte locatie voor onze lessen in te zetten.

Danslessen

Kinderen en jongeren tussen 2 en 18 jaar oud, kunnen bij onze dansschool terecht voor danslessen in verschillende stijlen en op maat van elke leerling. We organiseren regelmatig proeflessen. PROEFLES AANVRAGEN OF INSCHRIJVEN VOOR EEN DANSCURSUS.

Zo kan je bij Evites peuterdans en kleuterdans volgen waarin de wondere wereld van het dansen op een speelse manier ontdekken, centraal staat. Vanaf zes jaar kan je kiezen voor lessen kinderballet waarin je de basisprincipes van het klassieke ballet als een correcte houding, souplesse, techniek en muzikaliteit leert kennen.

Naast klassiek ballet kan je vanaf zes jaar ook een MIX Dansles volgen, waarin je per blok van een aantal weken kennis maakt met een nieuwe dansstijl als klassiek ballet, moderne dans, jazzballet, showdans. In deze lessen wordt aandacht besteed aan de basistechnieken van al deze dansstijlen. Voor de oudere kinderen vanaf 8 jaar worden er bij Evites lessen klassiek ballet volgens de Vaganova methode gegeven. Deze lessen zijn gericht op het verkrijgen van lichaamscontrole, uitstraling, elegantie en lenigheid. De leerlingen leren er de passen uit het klassieke balletrepertoire. Zij vormen een onmisbare basis voor andere dansstijlen.

MIX dansles

Daarnaast kunnen zij ook de MIX dansles volgen, die gericht is op het leren kennen van de dansstijlen  klassiek ballet, moderne dans, jazzballet, showdans. Daarnaast geeft Evites jonge, ambitieuze leerlingen de kans zich toe te leggen op het vergroten van hun danskunsten in ons Talentenprogramma. De deelnemende kinderen (6-18 verdeeld naar leeftijd) krijgen minimaal twee keer per week klassiek ballet en MIX dans aangeboden. Naast technieklessen zullen de kinderen podiumervaring opdoen tijdens presentaties en uitvoeringen. Open dag & Proeflessen PROEFLES AANVRAGEN OF INSCHRIJVEN VOOR EEN DANSCURSUS.

Voortraject dans 6-18 jaar! Intensief Programma in Klassiek, Modern, Jazz, Show.
ONLINE INSCHRIJVEN VOORTRAJECT (min. 2 a 3 x per week dansles; klassiek ballet, modern, jazz en workshops).

Evites Dansschool is ambassadeur van Dans Magazine. Dans je bij deze dansschool? Dan betaal je maar € 9,99 voor een heel jaar Dans Magazine! Kijk snel verder

Merel. © Evites Ballet & Dansschool
Nieuws - 29 mei 2017

Evites danst met 600 leerlingen het Zwanenmeer. Van zwanenkuikentjes tot elegante zwanen, iedereen wil meedoen. Al is daarvoor jouw hulp nodig.

Foto Evites Dansschool
Nieuws - 19 apr 2017

In 2016 bestond Evites Dans & Balletschool 5 jaar. Daarom wordt deze lente Het Zwanenmeer opgevoerd. Voor dit grote feest is Evites op zoek naar vrijwilligers die de kinderen willen helpen met kleden, schminken, begeleiden en bezighouden.

Foto Evites Dansschool
Nieuws - 11 apr 2017

Sinds kort biedt Evites Dansschool NEO Ballet Training  en Modern Jazz Dance aan. Neo Ballet Training is geschikt voor jong en oud, getraind en ongetraind. Modern Jazz Dance is een les waarin lekker en vooral energiek bewegen centraal staat.

Dansschool Rotterdam
Nieuws - 25 mrt 2015

Evites Dansschool, een jonge dynamische dansschool uit Rotterdam, start deze zomer met de 'Evites Summer Dance Course': een unieke zomercursus voor peuters, kleuters, kinderen, jongeren én volwassenen van verschillende niveaus.

Nieuws - 17 jun 2014

Evites Kids Dansschool is sinds kort begonnen met de Voorselectie Evites Dansschool Talentenprogramma, waarin deelnemende kinderen (6-8 jaar en 9-14 jaar) minimaal twee keer per week Klassiek Ballet en MIX Dans krijgen aangeboden. Aanmelden voor dit voortraject is nu mogelijk!

Nieuws - 27 feb 2014

De Rotterdamse kinderdansschool Evites Kids is toegetreden tot de internationale dansraad van Unesco en speelt sinds augustus 2013 mee in de Champions League van de dans.

Abonneren op Evites Dansschool