Kinderdansschool in dansraad Unesco

De Rotterdamse kinderdansschool Evites Kids is toegetreden tot de internationale dansraad van Unesco en speelt sinds augustus 2013 mee in de Champions League van de dans.

De internationale dansraad Unesco-CID kende de Evites Kids een lidmaatschap toe, waarmee leerlingen in de toekomst een internationaal certificaat kunnen aanvragen. Dit alles kwam als een grote verrassing voor Eva Szczygielska, de trotse eigenares van de kinderdansschool. Maar eigenlijk verandert er voor haar niets, zegt ze: “Ik blijf gewoon hetzelfde doen. Unesco biedt wel voordelen, want er worden vaak internationale bijeenkomsten georganiseerd. Er is niets leukers dan collega’s ontmoeten en van hen te leren.”

Kinderdanschool Evites Kids

Evites Kids is een Rotterdamse dansschool voor kinderen vanaf 2,5 jaar oud. Het motto van Evites Kids is: ‘hun toekomst is onze passie’. Voor Szczygielska is het belangrijk om te kijken naar wat de kinderen al kunnen en vanuit daar te werken. Daarom past ze ook constant haar lessen aan, zodat ze daarop kan inspelen.

Psychologie en dans

Zelf rondde Szczygielska de Nationale Balletschool in Polen af. Ze danste jarenlang op nationale en internationale podia. In 1995 verhuisde ze naar Nederland om psychologie te studeren. Na een tijdje als psychologisch consultant te hebben gewerkt, nam ze in 2009 een tijdje vrij om na te denken over haar volgende stap. Szczygielska: “Ik wilde mijn twee passies combineren. Het begon simpelweg bij proeflessen en uiteindelijk is het uitgegroeid tot deze dansschool.”

Dansaanbod Evites Kids

Evites Kids opende in mei 2011 als balletschool. “We hebben nu echt een balletuitstraling, maar het zou leuk zijn om ook workshops en vaste lessen in andere stijlen te geven, zoals tapdans,” laat Szczygielska weten. De dansschool heeft nu al een gevarieerd aanbod van peuter- en kleuterdans, klassiek ballet, moderne dans en jazz.

Van verlegen naar zelfverzekerd

Aan het eind van het dansseizoen maakt Szczygielska met de kinderen een dansvoorstelling voor de ouders om te laten zien wat ze hebben geleerd en hoe ze zich ontwikkelen. “Het leukste is om de kinderen op het podium te zien veranderen van heel verlegen naar heel zelfverzekerd. Daar geniet ik zo van.”

Meer inspiratie