Dansschool Rotterdam

Evites Dansschool start eigen Summer Dance Course

Evites Dansschool, een jonge dynamische dansschool uit Rotterdam, start deze zomer met de 'Evites Summer Dance Course': een unieke zomercursus voor peuters, kleuters, kinderen, jongeren én volwassenen van verschillende niveaus. Evites is daarmee een van de weinige dansscholen in de brede regio rond Rotterdam die dergelijke cursus aanbiedt. Hiervoor werkt de dansschool samen met een van de meest gerenommeerde en vooraanstaande moderne dansgezelschappen van het land: Scapino Ballet.  Dankzij dit samenwerkingsverband kunnen de deelnemers genieten van professionele dansworkshops in de studio’s van het gezelschap onder leiding ervaren dansdocenten. De ‚Evites Summer Dance Course’ zal plaatsvinden van 20 tot 26 juli 2015.

Samenwerking Scapino Ballet

Met de samenwerking tussen Evites en Scapino Ballet, willen beide instanties nieuwe kansen op het gebied van danseducatie, promotie en talentontwikkeling genereren. Door het organiseren van een eerste zomerwerking, willen Evites en Scapino samen verschillende doelgroepen van peuters tot volwassenen inspireren en enthousiasmeren voor dans! 

Hoewel Evites slechts vier jaar geleden werd opgericht door dansdocente en psychologe Eva Szczygielska, heeft de dansschool zich in korte tijd in de kijker gedanst. Zo werd Evites genomineerd door CID UNESCO, de officiële overkoepelende organisatie voor alle dansvormen van alle landen ter wereld. Vandaag is de dansschool officieel lid van UNESCO-CID en wordt ze erkend door de internationale gemeenschap. Ook artistieke en zakelijke directrice Eva werd gelauwerd om haar professionele aanpak. Zo stond Eva met Evites in de top 50 van Zelfstandige Ondernemers van het jaar 2014. 

Nieuwe stap in ontwikkeling

Door de zomercursus aan te bieden met Scapino Ballet, zet de dansschool een nieuwe stap in haar ontwikkeling en staat ze mee in voor de verbreding van de dansmogelijkheden voor amateur dansers in de stad. Hoewel Evites Dansschool zich tot nu toe in haar jaarwerking vooral richtte op kinderen tussen 2 en 12 jaar oud, wil ze tijdens de zomer ook jongeren en volwassenen aanspreken en hen laten genieten van intensieve workshops door professionele dansdocenten en dit in verschillende stijlen. Voor de kinderen ligt de nadruk ook in de zomer op het creatief bezig zijn en het vergroten van het dans -en bewegingsplezier, een aspect dat bij deze doelgroep van nature reeds aanwezig is. 

Evites Dansschool hoopt via deze weg het pad te hebben geëffend voor een jaarlijks terugkerend evenement waarin dansplezier, talentontwikkeling voor verschillende leeftijdsgroepen en niveau’s centraal staat! 

Meer informatie over de Evites Summer Course is te vinden op www.eviteskids.nl.

Meer inspiratie