Merel. © Evites Ballet & Dansschool

Crowdfunding voor feestelijk Zwanenmeer

In de jubileumvoorstelling van Evites dansen 600 leerlingen samen met professionals van Scapino een eigentijdse versie van Het Zwanenmeer. Evites werkt zonder subsidie van de gemeente. Toch is zij vastbesloten dit project uit te voeren, ze wil de leerlingen deze ervaring niet onthouden. Om dit te kunnen financieren is Evites een crowdfundingcampagne gestart.

Tot nu toe heeft Evites altijd alles gedaan zonder financiële steun van buitenaf. Om ervoor te zorgen dat echt alle leerlingen mee kunnen doen, zijn er dit keer maar liefst zes voorstellingen en dus twee volle dagen zaalhuur van een professioneel theater en honderden tutu’s nodig naast de gebruikelijke kosten van een jaarlijkse voorstelling. Kijk op Voordekunst.nl hoe je Evites kan helpen.

Waarom het Zwanenmeer?

Ruim 5 jaar geleden begon Eva Szczygielska met een eigen dansschool waar ze haar passie voor dans kan overbrengen aan kinderen. Bij Evites Ballet & Dansschool staat de ontwikkeling en ontplooiing als mens altijd voorop. Op een speelse en prettige manier krijgen leerlingen techniek van ballet, moderne dans en andere stijlen aangeleerd en wordt creativiteit, zelfvertrouwen en eigenheid gestimuleerd.

De school is bedoeld voor iedereen vanaf 2 jaar die van bewegen houdt. Leerlingen die meer ambitie hebben, kunnen extra lessen en begeleiding krijgen. Mede daardoor zijn een aantal leerlingen al toegelaten tot professionele dansopleidingen. Bovendien is Evites lid van de Unesco Dansraad waardoor leerlingen internationale certificaten kunnen halen en is Scapino Ballet een partner van de school. Op eigen kracht is dus al heel veel bereikt. Wat 5 jaar geleden begon met 1 dansklasje is nu een volwaardige school met meer dan 600 leerlingen. 

Om de leerlingen de magie van het dansvak te laten ervaren wil Evites een feestelijke jubileumvoorstelling opvoeren. Samen met dansers van Scapino Ballet en ex-leerlingen die inmiddels op dansopleidingen zitten, schitteren alle leerlingen in een eigentijdse versie van het legendarische Zwanenmeer. Om het allemaal nog echter te maken gebeurt dit in een grote zaal van een echt theater, Theater Hofplein, in mooie, kostuums met meeslepende muziek, belichting en decors. Twee professionele acteurs zorgen ervoor dat het publiek, van jong tot oud, meegesleept wordt in het sprookjesachtige verhaal achter de dans. Evites wil er graag een onvergetelijke ervaring voor de kinderen en het publiek van maken.

Meer inspiratie