School voor Nieuwe Dansontwikkeling

De School voor Nieuwe Dansontwikkeling (SNDO) is een vierjarige opleiding die leidt tot de diploma ‘Bachelor Dans en Choreografie’. De school leidt op tot choreograaf/dansmaker en op deze opleiding wordt dans gezien als het maken van artistieke statements met het lichaam in tijd en ruimte. De SNDO werd opgericht in 1975 en diende toen vooral om nieuwe dansvormen uit te vinden, naast de bestaande en dominerende dansvormen als bijvoorbeeld klassiek ballet. Nog steeds is de SNDO hiernaar op zoek en het woord ‘nieuwe’ in de naam van de opleiding wordt dan ook gekoesterd.

De studenten bepalen zelf welke onderwerpen en vraagstukken ze willen onderzoeken en krijgen de vrijheid om een eigen benadering, stijl, visie en signatuur te ontwikkelen. De SNDO is ook met name bedoeld voor studenten die al danstraining gevolgd hebben, gestart zijn met het maken van eigen werk en podiumervaring hebben. Het programma van de opleiding bestaat uit technieklessen, choreografielessen, theorielessen en het maken van performances.

Om toegelaten te kunnen worden tot de opleiding mag je niet ouder zijn dan 27 jaar. Kijk voor meer informatie op de website van de SNDO.

Promobeeld Cock, cock, who's there?
Nieuws - 27 okt 2016

De André Veltkamp Beurs gaat naar Samira Elagoz, in 2016 afgestudeerd aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling (SNDO). Elagoz ontvangt de aanmoedingsprijs voor haar voorstelling Cock, cock, who’s there?, op vrijdag 28 oktober tijdens de manifestatie This is h:OURS in de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam.

3forMTD SNDO AHK
Nieuws - 10 apr 2015

Derdejaars studenten van de School voor Nieuwe Dansontwikkeling in Amsterdam laten tijdens 3forMTD in het Veem Theater van 20 tot 25 april nieuw werk zien. Zij choreograferen voor de tweedejaars studenten Moderne Theaterdans.

3: The Garden NBprojects
Review - 17 dec 2014

Onze recensente en webredacteur ging op donderdag 11 december naar NBcollection in Theater Kikker in Utrecht en was aangenaam verrast! De voorstellingen 3: The Garden en 4: Still Life van Nicole Beutler overstijgen het experiment en zijn boeiend van begin tot eind. 

Nieuws - 2 apr 2013

Choreografe Krisztina de Châtel presenteert een nieuw dansprogramma met werk van vijf talentvolle choreografen die ze de kans wil geven om zich verder te ontwikkelen. Voor de eerste editie van het programma Krisztina’s Keuze heeft De Châtel de volgende choreografen uitgenodigd een werk te creëren: Melissa Ellberger, Cecilia Moisio, Eva Susova, Cris Tandy en Kat Válastur.

Nieuws - 5 feb 2013

Voorgaande jaren vond Something Raw plaats in februari, maar dit jaar is het festival pas in oktober.

Abonneren op School voor Nieuwe Dansontwikkeling