3forMTD SNDO AHK

Maak kennis met nieuwe lichting moderne dansers tijdens 3forMTD

Derdejaars studenten van de School voor Nieuwe Dansontwikkeling in Amsterdam laten tijdens 3forMTD in het Veem Theater van 20 tot 25 april nieuw werk zien. Dit jaar zijn de choreografen: Sabine Cmelniski, Lester Arias, Maciek Sado, Ida Pedersen, Tiana Hemlock-Yensen, Maria Metsalu, Nadja Beakers en Marios Ktoridis. Zij krijgen een carte blanche om een choreografie te creëren voor de tweedejaars studenten Moderne Theaterdans van de Theaterschool in Amsterdam.

3forMTD van SNDO

In 3forMTD werken twee afdelingen van de Amsterdamse Theaterschool, respectievelijk geleidt door Angela Linssen (MTD) en (pas aangesteld) Bojana Mladenovic (SNDO) samen. De samenwerking tussen derdejaars choreografie van de School voor Nieuwe Dans Ontwikkeling en dansers uit het tweede jaar van de opleiding Moderne Theaterdans, is inmiddels deel van de traditie om werk van de studenten van de verschillende performance, -dans en -mime opleidingen van de AHK te tonen in Het Veem Theater.

Samen doorlopen en ervaren ze alle facetten die bij het maken van een autonoom werk komen kijken, met inbegrip van de verantwoordelijkheid die bij die verkregen vrijheid hoort. Toekomstige danstalenten krijgen de kans om met hun medestudenten te werken en te ondervinden wat een choreograaf wenst, in huis heeft, en mag verwachten van een danser. Net zoals ze later in hun professionele leven zullen ervaren, zijn het verkennen van mogelijkheden en de zoektocht naar oplossingen de kern van de samenwerking tussen choreograaf en danser.

Ga naar de website van het Veem Theater voor het programma van 3forMTD.

Meer inspiratie