Bojana Mladenović benoemd tot artistiek directeur van SNDO

Bojana Mladenović, voorheen directeur van Het Veem Theater, is per 1 september 2014 aangesteld als artistiek directeur van de School voor Nieuwe Dansontwikkeling (SNDO) aan de Theaterschool Amsterdam.

Bojana Mladenovic

Mladenović was directeur van Het Veem Theater sinds 2010. In de periode die daaraan vooraf ging voltooide ze de masteropleiding DasArts (momenteel verbonden als Master of Theatre aan de Theaterschool), produceerde ze eigen werk, werkte ze samen met lokale kunstenaars, waaronder Nicole Beutler en Ivana Müller en was ze een stichtend lid van de Stichting TreTigri in Amsterdam. Bojana was in de afgelopen jaren regelmatig lid van selectie -en adviescommissies op de Theaterschool Amsterdam.

SNDO

De SNDO is een professionele 4-jarige Bachelor met internationale reputatie. De school leidt studenten op tot choreografen / dansmakers waardoor ze bijdragen aan de ontwikkeling van de dans als kunstvorm. Dans wordt hier gezien als het maken van artistieke statements met het lichaam geplaatst in tijd en ruimte. De dertig jaar bestaande opleiding is vooruitstrevend in nieuwe ontwikkelingen op het gebied van dans en performance.