A Taste of Something Raw in Amsterdam

Voorgaande jaren vond Something Raw plaats in februari, maar dit jaar is het festival pas in oktober. Van 14 tot en met 16 februari wordt er tijdens A Taste of Something Raw echter al een voorproefje geboden van het programma in oktober. Drie dagen lang zijn er voorstellingen en korte presentaties te zien van jonge choreografen die zoeken naar nieuwe mogelijkheden om de theaterruimte te bespelen en het publiek direct en op zintuiglijke manier bij hun werk betrekken.

Makers die zich dit weekend presenteren zijn Soetkin Demey, Rodrigo Sobarzo en Benjamin Vandewalle. Soetkin Demey maakte in 2010 Insert Picture Here, vanuit haar ervaringen met anorexia. Bij Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond werkte Demey verder op hetzelfde thema, samen met het kunstenaarsduo LA Raven. Het resultaat is naast de geprezen voorstelling te zien tijdens A Taste of Something Raw. Rodrigo Sobarzo onderzoekt het effect van extreme fysieke inspanningen in en op zijn performances. In Apnea verkent hij de ervaring van ondergedompeld te zijn. Niet door middel van water, maar door geluidsgolven. Vandewalle werkte voor de installatievoorstelling Birdwatching samen met beeldend kunstenaar Erki de Vries. In deze installatie nemen ze je mee langs een landschap van witte muren en dansers.

Tijdens A Taste of Something Raw is verder het resultaat van een samenwerking tussen studenten van de School voor Nieuwe Dansontwikkeling en de Japanse choreografe Hisako Horikawa te zien. Ook krijgen nieuwe makers, dit keer Setareh Fatehi Irani en Fleur van den Berg, de kans om te creëren en te tonen in Fraslab V, het experimentele laboratorium van Frascati.  

Something Raw

Something Raw is een samenwerking tussen Frascati en Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond. Dit jaar wordt het festival voor de twaalfde keer georganiseerd. Het festival biedt een podium voor internationale dans en performance, met  ruimte voor vernieuwende hedendaagse choreografen en performers. Something Raw wordt vanaf 2013 voor twee jaar ondersteund door Fonds Podiumkunsten.

Het complete programma van A Taste of Something Raw is hier te vinden. Kaarten bestellen kan via Frascati of de Brakke Grond.