PACT+ Dans (ROC Amsterdam)

"Onze eindvoorstelling doen we in het De La Mar theater. Daar optreden is een geweldige ervaring" 

Op de mbo-opleiding Dans (niveau 4) van PACT+ (voorheen Art & Entertainment) van het ROC van Amsterdam word je opgeleid tot dansende dansmaker. Daarmee ben je inzetbaar in een breed professioneel circuit op het gebied van kunst, cultuur en media, in diverse rollen en werkomgevingen. Denk aan dansgezelschappen, festivals, musicals, jongerentheatergroepen, centra voor kunstzinnige vorming, de recreatie-industrie en educatieve dansproducties.

Wat kun je met de opleiding Dans?

De dansers en choreografen die bij ons worden opgeleid, kunnen hun persoonlijke netwerk opzetten en daardoor een eigen werkveld creëren. Behalve aan verschillende danstechnieken en choreografische vaardigheden wordt er ook veel aandacht besteed aan ondernemerschap. Zo kun je als freelance danskunstenaar professioneel aan het werk.

Mbo topopleidingWil je verder leren? Dat kan! Hbo-opleidingen die goed aansluiten zijn bijvoorbeeld Dansonderwijs, Kunstonderwijs, Creatieve Therapie, Culturele Maatschappelijke Vorming of de PABO.

Kijk voor meer informatie over de opleiding Dans de website van PACT+.

Richie Frie Trustfull
Interview - 30 aug 2021

Richie Frie Trustfull is hiphop docent op het MBO (PACT + Dans) en HBO (Artez). Hoe is het om als dansdocent anderen op te leiden voor het dansvak?

Auditie opleiding dansopleiding docent dans
Reportage - 26 jan 2021

Van je passie je beroep maken? De audities gaan er in 2021 iets anders aan toe dan we gewend zijn, wij leggen je per school uit hoe, wat, waar en wanneer.

Pact + Dans. ROC Amsterdam
Reportage - 19 nov 2018

Op de opleiding Dans van PACT+ wordt de authenticiteit van je werk als danser en choreograaf gestimuleerd.

PACT + Dans
Reportage - 19 okt 2017

Op de opleiding Dans (niveau 4) van PACT+ wordt de authenticiteit van je werk als danser en choreograaf gestimuleerd.

Auditie PACT Dans. © Boy Hazes
Reportage - 7 nov 2016

Vanaf 2016 gaan de artiestenopleidingen van het ROC van Amsterdam door het leven als PACT (voorheen Art & Entertainment).  Op de opleiding Dans (niveau 4) word je gestimuleerd om vanuit je eigen culturele achtergrond te choreograferen.

Foto: Boy Hazes - Dansopleiding MBO Dans ROC Amsterdam
Reportage - 14 okt 2015

Op de opleiding Dans (niveau 4) van het ROC van Amsterdam worden de studenten gestimuleerd om vanuit hun eigen culturele achtergrond te choreograferen.

Abonneren op PACT+ Dans (ROC Amsterdam)