Home » Reportage
Pact + Dans. ROC Amsterdam

Dansopleiding PACT+ 2018-2019

Wat is de essentie van jullie aanpak?

Op de opleiding Dans (niveau 4) van PACT+ wordt de authenticiteit van je werk als danser en choreograaf gestimuleerd door vanuit je eigen culturele achtergrond te choreograferen. De ruimte voor eigen inbreng motiveert onze studenten om het beste uit zichzelf te halen en daardoor voel je je snel thuis.

Waarin zie je dat terug?

Dit is terug te zien in de culturele diversiteit van de opleiding en bijvoorbeeld het grote aantal jongens dat zich bij ons aanmeldt.

Wat is jullie specialisme?

PACT+ Dans bevindt zich in het centrum van Amsterdam en beschikt over professionele dansstudio’s. Bij PACT+ Dans wordt intensief samengewerkt met culturele partners en scholen uit binnen en buitenland. Hierdoor bouw je al tijdens je opleiding een groot netwerk op. Handig voor als je straks zelf aan de slag gaat. Ook besteden we bij PACT+ veel aandacht aan talentontwikkeling, ondernemerschap en 21ste-eeuwse vaardigheden. Zo zorgen we samen voor een vliegende start van jouw creatieve loopbaan.

Wat is het belang van een dansopleiding?

De opleiding Dans leidt je op tot dansende dansmaker. Na je opleiding kun je aan het werk als zelfstandig ondernemende danser of beginnend choreograaf. Bijvoorbeeld bij (internationale) dansproducties, festivals, commerciële events en musicals. Ook kun je na afronding van de opleiding dansworkshops geven aan verschillende doelgroepen. Je staat als ondernemend creatief talent stevig in je schoenen en bent in staat je eigen werk te creëren en vinden!

Wat leren leerlingen op de opleiding, hoe daag je ze uit?

Tijdens de opleiding krijg je les in verschillende dansstijlen, bijvoorbeeld hiphop, klassiek ballet, afro-jazz, tap, jazz en moderne dans. Daarnaast krijg je vakken als dansgeschiedenis, maken en blessurepreventie. Ook volg je keuzedelen, bijvoorbeeld live-techniek, creatief makerschap of het opzetten van je eigen lespraktijk. Je wordt gestimuleerd om eigen werk te maken en alleen of in groepsverband te presenteren. De lessen worden gegeven door een vast team van docenten, aangevuld met gastdocenten en –choreografen die nationaal en internationaal werkzaam zijn in de beroepspraktijk.

OPEN DAGEN

  • DINSDAG 13 NOVEMBER 2018 16 – 20 UUR
  • ZATERDAG 26 JANUARI 2019 10 – 14 UUR
  • DONDERDAG 14 MAART 2019 16 – 20 UUR

AUDITIES

  • DONDERDAG 13 DECEMBER 2018
  • WOENSDAG 24 APRIL 2019
  • LAATSTE AUDITIERONDE BEGIN JULI 2019 (DATUM NOG NADER TE BEPALEN) DATA ONDER VOORBEHOUD.

CHECK WWW.PACTAMSTERDAM.NL VOOR DE MEEST ACTUELE DATA EN TIJDEN.

Meer informatie:

Europaboulevard 13
1079 PC Amsterdam

www.pactamsterdam.nl

PACT+ is onderdeel van het ROC van Amsterdam