Home » Reportage
PACT + Dans

Dansopleiding van PACT+ 2017-2018

Wat is de essentie van jullie aanpak?

Op de opleiding Dans (niveau 4) van PACT+ wordt de authenticiteit van je werk als danser en choreograaf gestimuleerd door vanuit je eigen culturele achtergrond te choreograferen. De ruimte voor eigen inbreng motiveert onze studenten om het beste uit zichzelf te halen en daardoor voel je je snel thuis.

Waarin zie je dat terug?

Dit is terug te zien in de culturele diversiteit van de opleiding en bijvoorbeeld het grote aantal jongens dat zich bij ons aanmeldt.

Wat is jullie specialisme?

PACT+ Dans bevindt zich in het centrum van Amsterdam en beschikt over professionele dansstudio’s. Bij PACT+ Dans wordt intensief samengewerkt met culturele partners en scholen uit binnen- en buitenland. Hierdoor bouw je al tijdens je opleiding een groot netwerk op. Handig voor als je straks zelf aan de slag gaat. Ook besteden we bij PACT+ veel aandacht aan talentontwikkeling, ondernemerschap en 21ste-eeuwse vaardigheden. Zo zorgen we samen voor een vliegende start van jouw creatieve loopbaan.

Wat is het belang van een dansopleiding?

De opleiding Dans leidt je op tot dansende dansmaker. Na je opleiding kun je aan het werk als zelfstandig ondernemende danser of choreograaf. Bijvoorbeeld bij (internationale) dansproducties, festivals, commerciële events en musicals. Ook kun je na afronding van de opleiding dansworkshops geven aan verschillende doelgroepen. Je staat als ondernemend creatief talent stevig in je schoenen en bent in staat je eigen werk te creëren en vinden!

Wat leren leerlingen op de opleiding, hoe daag je ze uit?

Tijdens de opleiding krijg je les in verschillende dansstijlen, bijvoorbeeld hiphop, klassiek ballet, jazz en moderne dans. Daarnaast krijg je vakken als didactiek, conditietraining en blessurepreventie. Ook kies je zelf een keuzedeel, bijvoorbeeld ondernemerschap, creatief makerschap of het opzetten van je eigen lespraktijk. Je wordt gestimuleerd om eigen werk te maken en alleen of in groepsverband te presenteren. De lessen worden gegeven door een vast team van docenten, aangevuld met gastdocenten en –choreografen die nationaal en internationaal werkzaam zijn in de beroepspraktijk.

OPEN DAGEN

 • Donderdag 23 november 2017
  • 16 – 20 uur
 • Zaterdag 20 januari 2018
  • 10 – 14 uur
 • Dinsdag 20 maart 2018
  • 16 – 20 uur 

MEELOOP-AUDITIE
In de week van 4 dec-8 dec mogen de eerste aanmelders meelopen met de klassen en auditie doen. 

AUDITIES

 • 11 april, 1e ronde
 • 19 april, 1e ronde  

Contactinformatie:

PACT+ (school voor theater, dans, muziek en music production)
Europaboulevard 13
1079 PC Amsterdam
Meer informatie: www.pactamsterdam.nl
PACT is onderdeel van het ROC van Amsterdam (www.rocva.nl)

Meer inspiratie