Home » Reportage
Auditie PACT Dans. © Boy Hazes

Dansopleiding van PACT 2016-2017

Een nieuwe naam!

Vanaf 2016 gaan de artiestenopleidingen – waaronder de opleiding Dans – van het ROC van Amsterdam door het leven als PACT (voorheen Art & Entertainment). PACT is dé school voor theater, dans, muziek en music production.

Waarom de dansopleiding van PACT?

Op de opleiding Dans (niveau 4) word je gestimuleerd om vanuit je eigen culturele achtergrond te choreograferen. Hierdoor wordt de authenticiteit van je werk als danser en choreograaf gestimuleerd. Dit is terug te zien in de culturele diversiteit van de opleiding en bijvoorbeeld het grote aantal jongens dat zich bij ons aanmeldt. De ruimte voor eigen inbreng motiveert alle studenten om het beste uit zichzelf te halen en daardoor voel je je snel thuis!

De school staat middenin onze culturele hoofdstad Amsterdam en beschikt over professionele dansstudio’s. Er wordt intensief samengewerkt met culturele partners en scholen in binnen- en buitenland. Hierdoor bouw je al tijdens je opleiding een groot netwerk op. Er is veel aandacht voor talentontwikkeling, ondernemerschap en 21-eeuwse vaardigheden. Zo zorgen we voor een vliegende start van jouw creatieve loopbaan!

Wat zijn de carrièrekansen van je studenten?

De opleiding Dans leidt je op tot dansende dansmaker. Na je opleiding kun je aan het werk als zelfstandig ondernemende danser of choreograaf. Bijvoorbeeld bij (internationale) dansproducties, festivals, commerciële events en musicals. Ook kun je na afronding van de opleiding dansworkshops geven aan verschillende doelgroepen. Je staat als ondernemend creatief talent stevig in je schoenen en bent in staat je eigen werk te creëren en vinden!

Hoe worden studenten uitgedaagd?

Tijdens de opleiding krijg je les in verschillende dansstijlen, bijvoorbeeld hiphop, klassiek ballet, jazz en moderne dans. Daarnaast krijg je vakken als didactiek, conditietraining en blessurepreventie. Tijdens de opleiding kies je ook een keuzedeel, bijvoorbeeld ondernemerschap, creatief makerschap of het opzetten van je eigen lespraktijk. Je wordt gestimuleerd om eigen werk te maken en alleen of in groepsverband te presenteren. In projecten wordt volop samengewerkt met het werkveld en de andere opleidingen van PACT. De lessen worden gegeven door een vast team van docenten, aangevuld met gastdocenten en –choreografen die nationaal en internationaal werkzaam zijn in de beroepspraktijk.

Contactinformatie:

PACT (school voor theater, dans, muziek en music production)
Europaboulevard 13
1079 PC Amsterdam
w: www.pactamsterdam.nl
PACT is onderdeel van het ROC van Amsterdam (www.rocva.nl