Home » Reportage
Foto: Boy Hazes - Dansopleiding MBO Dans ROC Amsterdam

Dansopleiding van ROC Amsterdam 2015-2016

Op de opleiding Dans (niveau 4) van het ROC van Amsterdam worden de studenten gestimuleerd om vanuit hun eigen culturele achtergrond te choreograferen. Hierdoor wordt de authenticiteit van hun werk als danser en choreograaf gestimuleerd. Dit is terug te zien in de culturele diversiteit van de opleiding en het grote aantal jongens dat zich bij ons aanmeldt.

De ruimte voor eigen inbreng motiveert onze studenten om het beste uit zichzelf te halen waardoor ze zich thuis voelen. De school staat middenin onze culturele hoofdstad Amsterdam en beschikt over professionele dansstudio’s. Er wordt intensief samengewerkt met culturele partners en scholen in binnen- en buitenland. Hierdoor bouw je al tijdens je opleiding een groot netwerk op! Er is veel aandacht voor talentontwikkeling, ondernemerschap en 21e-eeuwse vaardigheden. Zo zorgen we voor een vliegende start van jouw creatieve loopbaan!

Wat zijn de carrièrekansen van je leerlingen?

De opleiding Dans leidt je op tot dansende dansmaker en workshopdocent. Na je opleiding kun je aan het werk als zelfstandig ondernemende danser, docent of choreograaf. Bijvoorbeeld bij (internationale) dansproducties, festivals, commerciële evenementen en musicals. Je staat als ondernemend creatief talent stevig in je schoenen en bent in staat je eigen werk te creëren en vinden!

Wat leren leerlingen op de opleiding, hoe daag je ze uit?

Tijdens de opleiding krijg je les in verschillende dansstijlen, bijvoorbeeld hiphop, klassiek ballet, jazz en moderne dans. Daarnaast krijg je vakken als didactiek, conditietraining en blessurepreventie. Tijdens de opleiding kies je ook een keuzedeel, bijvoorbeeld ondernemerschap, creatief makerschap of het opzetten van je eigen lespraktijk. Je wordt gestimuleerd om eigen werk te maken en alleen of in groepsverband te presenteren.

In projecten wordt volop samengewerkt met het werkveld en de andere Art & Entertainment opleidingen (Theater, Muziek en Music Production). De lessen worden gegeven door een vast team van docenten, aangevuld met gastdocenten en –choreografen die nationaal en internationaal werkzaam zijn in de beroepspraktijk.

Contactinformatie:
ROC van Amsterdam – MBO College Zuid
Europaboulevard 13 1079 PC Amsterdam
T. 0900-9599
www.rocva.nl