De Dansopleiding (Creative College)

Foto Stephan Pereira De Dansopleiding

Hard work and dedication beats talent!

Kan jij niet stilzitten, barst je hoofd soms van de creativiteit, ideeën en dromen. Zit Urban dance in je bloed en ben jij gedreven tot in je tenen? Maak van je passie je beroep door je aan te melden voor De Dansopleiding!

De Dansopleiding bereidt je voor op een leven als uitvoerend danser. Met je ondernemende kwaliteiten zorg jij voor voldoende opdrachten, organiseer je events en dansproducties. Of je draagt je kennis over aan de volgende generatie en opent zelfs je eigen dansschool. Je weet je staande te houden in ‘the scene’ en bouwt gedurende drie jaar je netwerk op.

Foto De Dansopleiding

Wat doe je op De Dansopleiding?

Tijdens jouw opleiding besteed je de nodige tijd om jezelf als danser in diverse stijlen te ontwikkelen. Zo leer je om met een goede foundation je eigen creatieve pad te ontdekken. Bijvoorbeeld door in het eerste jaar een crew te vormen met een aantal klasgenoten. Met deze crew ga je een jaar lang diverse creatieve schoolopdrachten doen. Een aantal crews die ontstaan zijn bij Creative College zijn: Kulture Kids, Poparazzi, Spacerangers en Backpackcrew. Verder bezoek en neem je deel aan battles, je danst in voorstellingen en je leert je eigen choreografieën te maken. Maar ook zakelijk sta je sterk en leer jij om goede beslissingen te maken. Gedurende de jaren loop je stage met diverse opdrachten om hier de geleerde theorie in praktijk te brengen.

Foto De Dansopleiding

Wat leer je op De Dansopleiding?

Je krijgt Nederlands, Engels en rekenen, danslessen in diverse stijlen (Hiphop, Locking, Popping, House en nog veel meer), ondernemen, didactiek, trainingsleer en lichamelijke educatie. Ook kan jij je nog meer verdiepen in ondernemen en didactiek (Eigen lespraktijk) door in het tweede jaar dat keuzedeel te volgen! Oud studenten van De Dansopleiding waren onder anderen te zien in: Dance dance dance (choreografen Kenzo en Shay), Battle on the dancefloor, ISH,DOX, Juste Debout, Beat the Enemy! 

Kijk voor meer informatie op de website van De Dansopleiding.

Foto De Dansopleiding

Waar werken onze oud-studenten zoal?

Kevin 'Paradox' Oelen 
Kevin ‘danst’ de hele wereld rond voor workshops en battles.  

Wennah Wilkers
Na het afstuderen op De Dansopleiding is Wennah via de 5 o'clock doorgestroomd naar de Amsterdamse Hoge School voor de Kunsten.

Gil 'The grid' Gomes Leal 
Gil is oprichter van Amenti Collective. Is veel in het theater te zien in diverse producties van DOX en ISH. Naast danser is Gil een gruwelijke choreograaf en oprichter van “Amenti Collective”.

Karin Pander
Karin is niet meer weg te denken uit Leeuwarden. Tijdens de dansopleiding is Karin al begonnen met het oprichten van haar eigen school URBAN RAW waar zij inmiddels 22 uur les geeft per week! Veel kids vinden hier een plekje om hun dansplezier te uiten.

Tamara Robledo-oud
Een veelzijdige danseres die te bewonderen is in het theater en in de battle-scène. Ook ze geeft lessen in de stijlen waacking en house en is bovendien een geliefde gast-docent bij De Dansopleiding!Logo Creative College

Creative College
Reportage - 19 okt 2017

Bij De Dansopleiding heb je alle middelen en faciliteiten onder één dak. Hierdoor is onderling netwerken een stuk makkelijker.

Jeffrey ‘Creepashu’ Loewenicht  © Rachel Photography
Nieuws - 27 jan 2017

De 19-jarige hiphopdanser won afgelopen jaar de culturele wedstrijd Kunstbende in de categorie dans. Als hoofdprijs mag Loewenicht zijn danssolo driemaal presenteren op het grootse dansfestival.

Foto: De Dansopleiding van Creative College
Reportage - 7 nov 2016

De Dansopleiding van Creative College leert je de basics en terminologie van alle urban stijlen en hoe hiermee creatief om te gaan. Je kunt hierbij denken aan HipHop, Popping, Locking maar ook Vogueing, Krump & Experimental.

The Urban Experience lifestyle edition, © De Dansopleiding, ROC Midden Nederland
Nieuws - 18 apr 2016

Verdiep je in de geschiedenis van de hiphop lifestyle. Krijg een goed beeld van hoe het leven van een danser eruit ziet. Of ga lekker jammen. Dit kan allemaal tijdens de Urban Experience Lifestyle Edition Festival op 19 april in Utrecht.

Bron: Creative College - De Dansopleiding
Nieuws - 27 nov 2015

Cupcakes bakken, een filmavond organiseren of een lunch verzorgen voor hun docenten. De studenten van De Dansopleiding van het Creative College probeerden op alle mogelijke manieren geld in te zamelen voor Dance4Life.

Foto: Amber Meerhoff - Creative College
Reportage - 14 okt 2015

De studenten van de Dansopleiding van Creative College krijgen de basics en terminologie van alle urban stijlen aangeleerd en leren hiermee creatief om te gaan.

Nieuws - 5 apr 2013

The Kulture Kids organiseren tijdens Culturele Zondag Utrecht Danst op 13 april de urban dance battle Planet Kulture.

Abonneren op De Dansopleiding (Creative College)