Home » Reportage
Creative College

De Dansopleiding van Creative College 2017-2018

Wat is jullie specialisme?

De Dansopleiding richt zich op het ‘urban’ werkveld. Dit betekent dat ons specialisme ligt bij de dansstijlen die hun oorsprong vinden op straat en in de clubs. Denk hierbij aan de stijlen: Hip-Hop, Popping, Locking, B-boying, House, Krump, Vogue, Waacking, Dancehall, Experimental etc.

Wat maakt jullie opleiding bijzonder?

Creative College

Bij De Dansopleiding heb je alle middelen en faciliteiten onder één dak. Hierdoor is onderling netwerken een stuk makkelijker. Daarnaast zijn de docenten de crème de la crème in hun vakgebied. Ook zij hebben weer hun eigen netwerk. Zo kom je terecht in een groot bolwerk van professionals. Niet alleen onze docenten beoordelen de producten van de studenten. Dit gebeurt ook door mensen uit het werkveld. We leiden je niet alleen op tot uitvoerend danser maar ook tot ondernemer in dans en/of dansende ondernemer.

Naast het dansen geven wij je de tools om aan de slag te gaan. Je krijgt vakken als ondernemen, trainingsleer, voedingsleer, didactiek, burgerschap etc. Met een crew voer je projecten uit. En vanuit het beroepsonderwijs krijg je Nederlands, Engels en rekenen. Ook niet onbelangrijk: je behaalt een mbo-diploma op niveau 4 waarmee je kan doorstuderen aan het hbo.

Wat is het grootste misverstand over dansopleidingen?

Men denkt vaak onterecht dat De Dansopleiding een pretopleiding is. Niets is echter minder waar! Je hebt goede werkethiek, discipline, toewijding en talent nodig.

Welk advies geef je aankomende studenten vaak?

Hard work and dedication beats talent! Je moet echt bloed, zweet en tranen in je vak stoppen. Ook is het opbouwen van een goed netwerk cruciaal.

Op welke quote over de opleiding ben je trots?

Een student zei ooit eens tijdens een presentatie: ‘Door deze opleiding ben ik een betere versie van mezelf geworden’. Dat vond ik wel mooi.

Wat zijn de carrièrekansen van je leerlingen?

De Dansopleiding heeft een goede reputatie in de urban scene. Dit komt door meerdere successen van zowel onze studenten (Kevin ‘Paradox’ Oelen, Gil ‘the Grid’ Gomes Leal, Kenzo Alvares, Shay Latukolan) als onze docenten. Daarnaast hebben wij maar één klas per leerjaar. Dit zorgt voor een zorgvuldige begeleiding én voor goede kansen op de groeiende arbeidsmarkt.

OPEN DAGEN:

  • Dinsdag 12 december 2017, 18.00 tot 21.00 uur
  • Zaterdag 20 januari 2018, 10.00 tot 13.00 uur
  • Donderdag 22 maart 2018, 18.00 tot 21.00 uur
  • Donderdag 14 Juni 2018, 18.00 tot 21.00 uur

AUDITIES

  • Maandag 18 december 2017
  • Maandag 12 februari 2018
  • Maandag 19 maart 2018
  • Maandag 28 mei 2018  

Contactinformatie:

Creative College
Brandenburchdreef 20
3562 CS Utrecht
T. 030-754 1700
dedansopleiding.nl

Meer inspiratie