Jeffrey ‘Creepashu’ Loewenicht  © Rachel Photography

Winnaar Kunstbende 2016 op CaDance

De Utrechtse Jeffrey ‘Creepashu’ Loewenicht danst op CaDance. De 19-jarige hiphopdanser won afgelopen jaar de culturele wedstrijd Kunstbende in de categorie dans. Als hoofdprijs mag Loewenicht zijn danssolo driemaal presenteren op het grootse dansfestival.

Loewenicht won in juni 2016 Kunstbende dankzij zijn ‘zeer poëtische’ choreografie. De jury was ontroerd door zijn kwetsbare kanten. Samen met choreograaf en coach Shailesh Bahoran werkt Loewenicht momenteel aan de choreografie voor CaDance. Deze is te zien vanaf vrijdag 27 januari 2017.

Interdisciplinaire en uitdagende danser

Loewenicht kreeg van huis uit al veel danskennis mee zoals bachata, merengue en salsa. Deze achtergrond beïnvloedde zijn dansstijl, toen de danser uiteindelijk in de underground hiphopscene terechtkwam. De Utrechtse hiphopdanser is daarnaast bezig met de dansopleiding aan het Creative College in Utrecht. Hier leert hij zichzelf zowel op artistiek als zakelijk vlak verder ontwikkelen.

Dat hij niet enkel met dans verder wil in de toekomst heeft Jeffrey al ontdekt. Het liefst wil hij interdisciplinair werken. Hij houdt ervan zichzelf uit te dagen en zijn fysiek tot het uiterste te pushen.

Loewenicht op CaDance

Op CaDance is de hiphopdanser driemaal te zien. Loewenichts eerste optreden is op 27 januari 2017 in de foyer in het Theater aan de Spui. Op 2 en 10 februari geeft Club Korzo podium aan de Kunstbende winnaar.

Meer informatie over het dansoptreden vind je op de website van CaDance

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: