Première dansfilm over WO I

Première dansfilm over WO I

Tijdens het dansfestival CaDance beleeft de dansfilm Young Men zijn Nederlandse première. Op 28 januari 2017 is de dansante dramafilm te zien in het Haagse Korzo Theater. Nooit eerder werd er een dansfilm gemaakt over de tragische Eerste Wereldoorlog.

74 minuten lang worden de kijkers meegenomen in de strijdt van jonge soldaten tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Dansfilm Young Men

Young Men werd opgenomen in Noord-Frankrijk. De choreograaf Iván Pérez is verantwoordelijk voor de unieke dansfilm. Pérez is verbonden aan het Korzo. Zijn werk is al meerdere jaren op het CaDancefestival te zien. De choreografie in de dansfilm wordt uitgevoerd door het Britse dansgezelschap BalletBoyz. Samen creëerden ze al eerder een voorstelling die volle zalen trok. De muziek in Young Men is van Keaton Henson.

De dansfilm Young Men was afgelopen herfst al, met succes, te zien op de BBC. Tijdens de film wordt er niet gesproken. De dans spreekt voor zichzelf. Met de dansfilm wil Pérez op een innovatie manier het leed uit de Eerste Wereldoorlog tonen.

Dansfestival CaDance

Het dansfestival CaDance wordt dit jaar voor de achttiende keer georganiseerd. Tijdens het festival zullen er 24 verschillende producties te zien zijn, waarvan 16 in première gaan. Daarnaast zullen er gesprekken met het publiek, diners met makers en verschillende lezingen worden georganiseerd.

Het thema van het dansfestival is dit jaar ‘The Art of Seeing’. Dansmakers zoeken steeds meer naar contact met het publiek en willen een actief gesprek met de kijker. Vele voorstellingen en activiteiten tijdens CaDance staan dan ook in thema van het contact.
 

 
Meer inspiratie