Genomineerden Dansfoto van het Jaar bekend

Genomineerden Dansfoto van het Jaar bekend

Op 1 januari 2017 waren alle inzendingen voor de Dansfoto van het Jaar binnen. De jury van Danspublieksprijs.nl maakte een voorselectie uit meer dan 25 fotografen. Tot 1 februari 2017 heeft iedereen de kans op zijn favoriete dansfoto een stem uit te brengen.

Van de 30 inzendingen vormde de vakkundige jury een shortlist van 4 genomineerden. Inzendingen konden opgestuurd worden in de categorieën ‘professionele dansvoorstellingen’ en ‘overig’.

Prijsuitreiking en tentoonstelling op CaDance

Van 27 januari tot 12 februari 2017 zijn de inzendingen voor de Dansfoto van het Jaar te zien op het CaDance festival. Op de Haagse festivallocaties Theater aan het Spui en het Korzo theater kan het publiek de dansfoto’s aanschouwen.

Op ditzelfde dansfestival wordt uiteindelijke de winnaar van de Dansfoto van het Jaar bekendgemaakt. Op 4 februari 2017 vindt de uitreiking plaats in Theater aan de Spui in Den Haag. Voorafgaand aan de uitreiking is in het theater de dansvoorstelling PARA I DISO Revisted van ICK te zien.

De eerste dansfotokalender

Nooit eerder was er een kalender met sec Nederlandse dansfoto’s. Twaalf inzendingen voor de Dansfoto van het Jaar worden gebundeld als verjaardagskalender en planningsagenda voor 2017. Deze danskalenders zijn beide gevuld met foto’s van verschillende dansgezelschappen.

Zie hier alle genomineerden en stem via deze website

Meer inspiratie