Crazy Blues - Internationaal Danstheater, foto Robert Benschop

Winnaars Dans Publieksprijs en Dansfoto 2015

Nederlands meest favoriete danser, choreografie en dansfoto van afgelopen jaar zijn bekend. De Dans Publieksprijs en Dansfoto van het Jaar 2015 worden tijdens de première van Danzón van Internationaal Danstheater uitgereikt op 7 maart 2016 in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Na een publieke nominatieronde en het stemmen op een shortlist, zijn dit de winnaars:

Enorme eindsprint

Het Internationaal Danstheater is dankzij een eindsprint in de stemronde voor het tweede jaar op rij winnaar van de Dans Publieksprijs. Een indrukwekkende prestatie die getuigt van een enthousiast publiek en een loyale achterban. Je kunt alle genomineerden in de de categorieën Danser 2015 en Choreografie 2015 bekijken op de nominatiepagina. Je kunt de ingezonden dansfoto’s terugzien op tomorrow.dance.

Verloop van de verkiezing

Voor de categorieën Danser 2015 en Choreografie 2015 vond in januari een publieke nominatieronde plaats. Daarna kon het publiek in februari stemmen op een shortlist van genomineerden. Bij de Dansfoto 2015 maakten Hans Hordijk, winnaar van de Dansfoto 2014, en meesterfotograaf Hans Gerritsen (zie zijn nieuwe fotoboek Photocall) een selectie van ingezonden foto’s waar het publiek in februari ook op kon stemmen.

Het publiek dat zich uitsprak was dit jaar extra toegewijd: om te kunnen nomineren en te stemmen diende het een euro vijfendertig te betalen. Opbrengsten daarvan gaan naar het Prinses Beatrix Spierfonds. Een nieuw en uniek aspect van de verkiezing.

Vijfde verkiezing Dans Publieksprijs

De Dans Publieksprijs werd dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd. De Dansfoto van het Jaar-verkiezing beleefde dit jaar een tweede editie. Winnaars ontvangen een award, ontworpen door Flexicon. Winnaars van de vrijkaarten en gifts ontvangen per e-mail bericht.

Sterren op Danspubliek

Via de website Danspubliek.nl kun je vanaf nu het hele jaar door jouw waardering tonen voor dansvoorstellingen door online sterren te geven. Die tellen mee voor de volgende Dans Publieksprijs.