Urban dance battle tijdens Utrecht Danst

The Kulture Kids organiseren tijdens Culturele Zondag Utrecht Danst op 13 april de urban dance battle Planet Kulture. Op de Neude in Utrecht kunnen urban dansers vanuit het hele land de strijd met elkaar aangaan in de stijlen Poppin, Hiphop en Rhythm Rebel. De battle zal plaatsvinden in de vorm van een Japans videospel.

De jury van de battle bestaat uit Niki (uit Zweden), winnaar van Hiphop Juste Debout Parijs 2010 en tevens lid van de Soul Sweet Crew, Hitmaster Fish uit New York, jurylid van Juste Debout, en Roche Apinsa uit Nederland, winnaar van Juste Debout Amsterdam. John Agesilas van Juste Debout Benelux is de host van de battle en verder verlenen DJ PUU (Tsjechië), DJ Rob Manga en VJ Supreme Cuisine hun medewerking.

Naast de battle zijn er dansshows en showcases van diverse danscrews uit Nederland. Onder andere Renegade, The Incredible Kids, Space Rangers, Dutch Soul Supply, InfluenceZone Dance Complex en Urban Issues zijn te zien tijdens Planet Kulture.

Ook is er ‘s avonds een afterparty in K-Sjot aan de Oudegracht. Vanaf 22.30 uur kun je hier losgaan op de beats van DJ’s Steve Veusty en Kenzo Alvares.

Deelnemen?

Je kunt nog deelnemen aan de battle. Aanmelden kan via planetkulture@gmail.com. Je ontvangt dan meer informatie. De laatste plekken om deel te nemen aan de battle worden op de dag zelf vergeven.

The Kulture Kids

The Kulture Kids wordt gevormd door negen jonge dansers en choreografen. Ze komen vanuit verschillende disciplines, maar hebben elkaar gevonden in de gemeenschappelijke liefde voor dans. Je kunt ze kennen van het programma Move Like Michael Jackson; de groep bereikte hier de finale. Alle leden gaan naar De Dansopleiding van ROC Midden Nederland.

Ga naar de website voor meer informatie over The Kulture Kids. Het complete programma van de dance battle Planet Kulture en meer informatie over Utrecht Danst kun je hier vinden.