Danshuis Haarlem

 Rob Kievits - Danshuis Haarlem"…omdat je meer uit jezelf wilt halen"

Het Danshuis Haarlem biedt particulier opleidingstrajecten moderne dans en klassiek ballet voor kinderen vanaf acht jaar en jongeren van twaalf tot achttien jaar, die naast hun eigen basis- of middelbare school een intensief dansprogramma volgen. Het doel van de binnenschoolse Vooropleiding is ter voorbereiding van een dansvakopleiding aan een dansacademie als Codarts Rotterdam, AHK Amsterdam, ARTEZ Arnhem, Fontys Tilburg en Koninklijk Concervatiorium Den Haag of een MBO-dans. 

De studenten volgen 4 dagen per week les, totaal 7 uur. Daarvan ± 3 uur klassiek ballet, moderne dans (Graham based, Cunningham, Release techniek), improvisatie/compositie, Urban styles. Enkele keren per jaar een ondersteunende les van bijv. een fysiotherapeut, diëtist, mentaal coach. De leerlingen doen veel podium ervaring op, onder andere tijdens de voorstellingen in december en april. Ook worden regelmatig open lessen georganiseerd, zodat de ouders en andere belangstellenden de vorderingen kunnen bekijken. De leerlingen krijgen drie maal per seizoen krijgen een beoordeling, zowel schriftelijk als mondeling, en de open dagen van de landelijke dansacademies worden met elkaar bezocht.

 

Kijk voor informatie op de website van Danshuis Haarlem.

Danshuis Haarlem
Reportage - 26 nov 2018

De vooropleiding van Danshuis Haarlem is het grootste cadeau dat ik mijn kind heb kunnen geven.

Reportage - 20 apr 2018

Danshuis Haarlem heeft heel wat te vieren dit jaar. Alle leerlingen geven samen een eindvoorstelling in de Schouwburg.

Vooropleiding Danshuis Haarlem
Reportage - 19 okt 2017

Een particuliere vooropleiding voor kinderen vanaf 8 jaar en jongeren tot 18 jaar. En intensief dansprogramma naast hun eigen basis-of middelbare school.

Danshuis Haarlem 2016-2017 © Amat Bolsius
Reportage - 7 nov 2016

Danshuis Haarlem biedt een particuliere Vooropleiding voor kinderen vanaf 8 jaar en jongeren van 12-18 jaar. Het doel is om de leerlingen voor te bereiden op het doen van audities voor een binnenschoolse vooropleiding of een dansvakopleiding aan een landelijke dansacademie.

Foto: Rob Kievits - Danshuis Haarlem
Reportage - 14 okt 2015

Danshuis Haarlem biedt een particuliere vooropleiding voor kinderen vanaf acht jaar en jongeren van twaalf tot achttien jaar. Het doel is om leerlingen voor te bereiden op het doen van een auditie voor een binnenschoolse vooropleiding of dansvakopleiding.

Abonneren op Danshuis Haarlem