Home » Reportage
Danshuis Haarlem

Vooropleiding van Danshuis Haarlem 2018-2019

Wat is de essentie van jullie opleiding?

Wij bieden een particuliere Vooropleiding voor kinderen vanaf 8 jaar en jongeren van 12-18 jaar in het centrum van Haarlem. Het doel is om de leerlingen voor te bereiden op het doen van audities voor een binnenschoolse vooropleiding of een dansvakopleiding aan één van de landelijke dansacademies, zoals Codarts en de Nationale Balletacademie. Onze docenten hebben veelal hun sporen in de danswereld ruim verdiend en vormen een goede begeleiding voor de jonge dansers. Onze leerlingen komen uit Haarlem en omstreken en volgen een intensief dansprogramma naast hun eigen basis-of middelbare school.

Wat is jullie specialisme?

De leerlingen hebben wekelijks lessen in drie dansstijlen: klassiek ballet, moderne dans en improvisatie/compositie, aangevuld met conditie en krachttraining. Tijdens de improvisatielessen wordt gewerkt aan de eigenheid van de leerlingen, het ontwikkelen van hun unieke danskunstenaarschap, hun durf om zichzelf te zijn en hun creativiteit. Tijdens de compositielessen maken ze zelf dansen of werken ze met een choreograaf. Veel aandacht wordt besteed aan het regelmatig geven van voorstellingen.

Wat maakt jullie opleiding bijzonder?

Er is meer nodig dan technieklessen om jongeren voor te bereiden op een beroep als danskunstenaar. Daarom besteden we ook aandacht aan diverse andere facetten van het dansvak, zoals discipline en doorzettingsvermogen. Regelmatig nodigen we een fysiotherapeut en een diëtiste uit om te vertellen hoe je je lichaam goed kunt verzorgen. Tijdens de speciale lessen ‘Persoonlijke ontwikkeling’ komen de volgende  onderwerpen aan bod: Zelfvertrouwen, Hoe presenteer ik mezelf op het podium? Wat zijn mijn specifieke talenten en hoe ontwikkel ik die optimaal?

Op welke quotes over de opleiding ben je trots?

Een quote van Jane Lord: “Bij de Vooropleiding van Danshuis Haarlem zie ik jonge, bevlogen dansers die gemotiveerd zijn. Haya en haar team werken persoonlijk met elke danser om hen te stimuleren in hun ontwikkeling als persoon en danser.”

Contactinformatie
Haya Maëla: artistiek leider
haya@danshuishaarlem.nl
www.danshuishaarlem.nl
023-8445375

Danshuis Haarlem
Klein Heiligland 84
2011 EJ Haarlem

Open dag: 13 april 2019 van 11.00-14.00 uur

audities n.n.b.