Home » Reportage
Vooropleiding Danshuis Haarlem

Vooropleiding Danshuis Haarlem

Wat is de essentie van jullie opleiding?

Wij bieden een particuliere Vooropleiding voor kinderen vanaf 8 jaar en jongeren van 12-18 jaar in het centrum van Haarlem. Het doel is om de leerlingen voor te bereiden op het doen van audities voor een binnenschoolse vooropleiding of een dansvakopleiding aan één van de landelijke dansacademies, zoals Codarts en de Nationale Balletacademie. Onze docenten hebben veelal hun sporen in de danswereld ruim verdiend en vormen een goede begeleiding voor de jonge dansers. Onze leerlingen komen uit Haarlem en omstreken en volgen een intensief dansprogramma naast hun eigen basis-of middelbare school.

Wat is jullie specialisme?

De leerlingen hebben wekelijks lessen in drie dansstijlen: klassiek ballet, moderne dans en improvisatie/ compositie, aangevuld met conditie- en krachttraining. Tijdens de improvisatielessen wordt gewerkt aan de eigenheid van de leerlingen, het ontwikkelen van hun unieke danskunstenaarschap, hun durf om zichzelf te zijn en hun creativiteit. Tijdens de compositielessen maken ze zelf dansen of werken ze met een choreograaf. Veel aandacht wordt besteed aan het regelmatig geven van voorstellingen.

Wat maakt jullie opleiding bijzonder?

Er is meer nodig dan technieklessen om jongeren voor te bereiden op een beroep als danskunstenaar. Daarom besteden we ook aandacht aan diverse andere facetten van het dansvak, zoals discipline, kennis van je eigen lichaam, doorzettingsvermogen en het omgaan met onzekerheid. Tijdens de speciale lessen ‘Persoonlijke ontwikkeling’ komen de volgende onderwerpen aan bod: Zelfvertrouwen, Hoe presenteer ik mezelf op het podium? Wat zijn mijn specifieke talenten en hoe ontwikkel ik die optimaal?

Op welke quotes over de opleiding ben je trots?

Een quote van Jane Lord: “Bij de Vooropleiding van Danshuis Haarlem zie ik jonge, bevlogen dansers die gemotiveerd zijn. Haya en haar team werken persoonlijk met elke danser om hen te stimuleren in hun ontwikkeling als persoon en danser.” En een quote van een ouder: “De Vooropleiding van Danshuis Haarlem is het grootste cadeau dat ik mijn kind heb kunnen geven”.

OPEN DAG

  • 17 maart 2018, 12.00-15.00 uur

AUDITIES

  • 24 maart 2018

Contactinformatie:

Danshuis Haarlem
Haya Maëla, artisitiek leider
haya@danshuishaarlem.nl
www.danshuishaarlem.nl
Telefoon: 023-8445375
Adres: Danshuis Haarlem
Klein Heiligland 84,
2011 EJ Haarlem

Meer inspiratie