Creative College (ROC Midden-Nederland)

 Amber Meerhoff - Creative College"De dansopleiding heeft me de mogelijkheid gegeven een betere versie van mezelf te worden"

Als urban dance in je bloed zit en je er professioneel mee aan de slag wil, ben je bij de Dansopleiding van ROC Midden-Nederland aan het goede adres.  Het Creative College biedt een kleinschalige leeromgeving, waardoor elke leerling veel persoonlijke aandacht krijgt. De Dansopleiding is een BOL-niveau 4 middenkaderopleiding en duurt drie jaar.

De studenten  krijgen de basics en terminologie van alle urban stijlen aangeleerd en leren hiermee creatief om te gaan. Je kunt hierbij denken aan HipHop, Popping, Locking maar ook Vogueing, Krump & Experimental. Ook worden onder andere de volgende theorievakken geboden: anatomie, voedingsleer, blessurepreventie en dansgeschiedenis. Naast dit alles leidt de Dansopleiding van het Creative College de studenten op tot ondernemers in hun vak en leren zij een inkomen te verdienen met hun passie.

Wat kun je met de Dansopleiding?

Na je opleiding kun je gaan werken als zelfstandig ondernemer. Je kunt bijvoorbeeld dance-events gaan organiseren, gaan lesgeven of je eigen danscarrière starten. Een andere mogelijkheid is om ervoor te kiezen nog een hbo-opleiding te volgen. Dit kan bijvoorbeeld bij een dansacademie zijn, maar als je graag organiseert of zakelijk bezig bent, kun je ook eens kijken naar de opleiding Kunst en Economie van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Kijk voor meer informatie op de website van de Dansopleiding van het Creative College.

Jeffrey ‘Creepashu’ Loewenicht  © Rachel Photography
Nieuws - 27 jan 2017

De 19-jarige hiphopdanser won afgelopen jaar de culturele wedstrijd Kunstbende in de categorie dans. Als hoofdprijs mag Loewenicht zijn danssolo driemaal presenteren op het grootse dansfestival.

Foto: De Dansopleiding van Creative College
Reportage - 7 nov 2016

De Dansopleiding van Creative College leert je de basics en terminologie van alle urban stijlen en hoe hiermee creatief om te gaan. Je kunt hierbij denken aan HipHop, Popping, Locking maar ook Vogueing, Krump & Experimental.

The Urban Experience lifestyle edition, © De Dansopleiding, ROC Midden Nederland
Nieuws - 18 apr 2016

Verdiep je in de geschiedenis van de hiphop lifestyle. Krijg een goed beeld van hoe het leven van een danser eruit ziet. Of ga lekker jammen. Dit kan allemaal tijdens de Urban Experience Lifestyle Edition Festival op 19 april in Utrecht.

Bron: Creative College - De Dansopleiding
Nieuws - 27 nov 2015

Cupcakes bakken, een filmavond organiseren of een lunch verzorgen voor hun docenten. De studenten van De Dansopleiding van het Creative College probeerden op alle mogelijke manieren geld in te zamelen voor Dance4Life.

Foto: Amber Meerhoff - Creative College
Reportage - 14 okt 2015

De studenten van de Dansopleiding van Creative College krijgen de basics en terminologie van alle urban stijlen aangeleerd en leren hiermee creatief om te gaan.

Nieuws - 5 apr 2013

The Kulture Kids organiseren tijdens Culturele Zondag Utrecht Danst op 13 april de urban dance battle Planet Kulture.

Abonneren op Creative College (ROC Midden-Nederland)