ArtEZ Bachelor of Dance

Danser of choreograaf worden? Ontdek de opleiding Bachelor of Dance bij ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem. Maak van dansen en choreografie je beroep.

ArtEZ Bachelor of Dance Performances 2016. Choreography: Lucinda Childs - Interior Drama

Dit is Dans bij ArtEZ:

  • Danstechnische en choreografische ontwikkeling staan centraal.
  • Gefaseerd onderwijs: doelmatige afstemming van training, theorie, repetitie en performance.
  • Voorbereiding op zelfstandig kunstenaarschap, de zelfregulerende danser/maker.
  • Student wordt een danser én dansmaker.
  • Geaccrediteerd als excellent met speciaal kenmerk: periodisering.
  • Topopleiding volgens de Keuzegids Hbo 2017

Na je studie kun je als zelfstandig danser en maker aan het werk in binnen- en buitenland, bij (inter)nationale productiehuizen en gerenommeerde dansgezelschappen.

Trailer ArtEZ Bachelor of Dance

Ga voor meer informatie naar de ArtEZ website.

Facebook: www.facebook.com/ArtEZBachelorofDance

Stretching splits © Pixabay
Reportage - 23 nov 2016

Lenigheid is een must is voor dansers. Dat, is een bekend feit. En wie lenig wil worden, zal veel moeten stretchen. Maar wist je dat het veel beter is om al bewegend te stretchen, in plaats van een minuut lang een stretchhouding aan te nemen?

Bacheloropleiding Dans. © Marjolein van Dijk
Reportage - 7 nov 2016

Op ArtEZ worden studenten opgeleid tot internationaal opererende dansers, makers, performers en dansdocenten. Centraal staat het ontwikkelen en versterken van de eigen artistieke en culturele identiteit.

Headerfoto by BY: Victor Klijsen
Interview - 28 okt 2016

In 2015 zijn Bart Merks en Yuliya Globa afgestudeerd aan de bacheloropleiding Docent Dans van ArtEZ. Gevormd door de vier beroepsrollen van Docent, Danser, Maker en Ondernemer, startte zij hierna samen een interdisciplinair kunstcollectief: by BY.

Bron: Arnhemse meisjes - Dance Flavours Performance Night
Nieuws - 9 okt 2015

Danscollectief Arnhemse meisjes wil nieuwe mogelijkheden creëren op het gebied van hedendaagse dans. Hun allereerste project 'Dance Flavours Performance Night' vindt op maandag 12 oktober plaats.

Reportage - 5 mei 2015

De missie van het NCPA is om theorieën over pedagogiek, wetenschap en gezondheid toe te passen in de praktijk van onder andere danseducatie. Op 18 april werd tijdens de conferentie BEYOND de focus gelegd op danswetenschap en medicijnen.

Reportage - 30 apr 2015

BEYOND ballet why and how is een internationale conferentie over dansmakers, danseducatie en danswetenschap vol met lezingen, onderzoeken en workshops. Op 17 april werd de focus gelegd op dansbehoud en danseducatie.

Nieuws - 19 mrt 2015

Op zondagmiddag 19 april brengt de vierde editie van dans- en theaterfestival Theatraal AM Waal (TAW) ideeën van een nieuwe generatie dans- en theatermakers op de planken.

Nieuws - 30 jan 2015

Van 16 tot en met 18 april 2015 vindt de grote internationale conferentie BEYOND ballet why and how plaats in Arnhem met ongeveer 300 professionals en studenten.

Beyond Ballet why and how Arnhem
Nieuws - 29 jan 2015

Van 16 tot en met 18 april 2015 vindt de grote internationale conferentie BEYOND ballet why and how plaats in Arnhem. Georganiseerd door ArtEZ Dansacademie en  Balletakademien Stockholm.

Nieuws - 21 okt 2014

Marijn Rademaker wordt met ingang van 1 januari 2015 eerste solist bij Het Nationale Ballet. Rademaker, nu eerste solist bij het Duitse Stuttgarter Ballett, wordt beschouwd als de beste Nederlandse balletdanser ter wereld van dit moment.

Pagina's

Abonneren op ArtEZ Bachelor of Dance