ArtEZ Bachelor of Dance

Danser of choreograaf worden? Ontdek de opleiding Bachelor of Dance bij ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem. Maak van dansen en choreografie je beroep.

ArtEZ Bachelor Dans leidt je op tot danser en maker. Je ontwikkelt je als danser en maker in de dansacademie, om vervolgens een eigen positie als danskunstenaar te creëren in het hedendaagse werkveld. Centraal daarin staat de ontwikkeling van een eigen (artistieke) identiteit en visie als danskunstenaar en het belichamen van die identiteit en visie. De opleiding biedt een breed aanbod van vakken waarbij de ontwikkeling van creativiteit en makerschap hoog in het vaandel staan.

‘Bij ArtEZ Bachelor Dans verdiep je je skills en ga je met jouw danservaring op ontdekkingstocht naar wat jou als danser, maker en performer uniek maakt.’

Bij ArtEZ zijn ook de volgende voortrajecten te volgen:

• Vooropleiding Dans (Arnhem, Enschede, Zwolle)

• DansLAB Docent Dans

• Auditieworkshop Docent Dans (start 15 januari 2022)

• Danser Creative Contemporary

Ga voor meer informatie naar de ArtEZ website.

Facebook

Bekijk hier een video van de opleiding.

Auditie opleiding dansopleiding docent dans
Reportage - 26 jan 2021

Van je passie je beroep maken? De audities gaan er in 2021 iets anders aan toe dan we gewend zijn, wij leggen je per school uit hoe, wat, waar en wanneer.

ArtEZ Bachelor Docent Dans bachelor of dance
Reportage - 19 okt 2018

De dansopleidingen van ArtEZ zijn kleinschalig en persoonlijk, met veel aandacht voor jou als individu.

End Performance - ArtEZ Bachelor of Dance
Interview - 1 jun 2018

Voor de eindejaarsvoorstelling van ArtEZ Bachelor of Dance is speciaal een repetitor ingevlogen. Benieuwd naar het repetitieproces, stelden wij wat vragen.

De dansopleidingen van ArtEZ
Reportage - 19 okt 2017

De dansopleidingen van ArtEZ zijn kleinschalig en persoonlijk, met veel aandacht voor jou als individu. En zijn sterk verankerd in het werkveld.

Stretching splits © Pixabay
Reportage - 23 nov 2016

Lenigheid is een must is voor dansers. Dat, is een bekend feit. En wie lenig wil worden, zal veel moeten stretchen. Maar wist je dat het veel beter is om al bewegend te stretchen, in plaats van een minuut lang een stretchhouding aan te nemen?

Bacheloropleiding Dans. © Marjolein van Dijk
Reportage - 7 nov 2016

Op ArtEZ worden studenten opgeleid tot internationaal opererende dansers, makers, performers en dansdocenten. Centraal staat het ontwikkelen en versterken van de eigen artistieke en culturele identiteit.

Headerfoto by BY: Victor Klijsen
Interview - 28 okt 2016

In 2015 zijn Bart Merks en Yuliya Globa afgestudeerd aan de bacheloropleiding Docent Dans van ArtEZ. Gevormd door de vier beroepsrollen van Docent, Danser, Maker en Ondernemer, startte zij hierna samen een interdisciplinair kunstcollectief: by BY.

Bron: Arnhemse meisjes - Dance Flavours Performance Night
Nieuws - 9 okt 2015

Danscollectief Arnhemse meisjes wil nieuwe mogelijkheden creëren op het gebied van hedendaagse dans. Hun allereerste project 'Dance Flavours Performance Night' vindt op maandag 12 oktober plaats.

Reportage - 5 mei 2015

De missie van het NCPA is om theorieën over pedagogiek, wetenschap en gezondheid toe te passen in de praktijk van onder andere danseducatie. Op 18 april werd tijdens de conferentie BEYOND de focus gelegd op danswetenschap en medicijnen.

Reportage - 30 apr 2015

BEYOND ballet why and how is een internationale conferentie over dansmakers, danseducatie en danswetenschap vol met lezingen, onderzoeken en workshops. Op 17 april werd de focus gelegd op dansbehoud en danseducatie.

Pagina's

Abonneren op ArtEZ Bachelor of Dance