Bron: Arnhemse meisjes - Dance Flavours Performance Night

Danscollectief Arnhemse meisjes veraangenaamt dansklimaat in Arnhem

Het nieuwe danscollectief Arnhemse meisjes wil nieuwe mogelijkheden creëren op het gebied van hedendaagse dans. Hun allereerste project Dance Flavours Performance Night vindt op maandag 12 oktober plaats in Theater aan de Rijn in Arnhem. Hier presenteren de vier jonge Arnhemse dansmakers Jasper van Luijk, Fernanda Silva, Inbal Abir en Lana Coporda hun werk. Elk stuk bevindt zich in verschillende stadia van het creatieve proces.

Arnhemse meisjes bestaat uit Anna Fransen, Inbal Abir, Fernanda Silva en Yeli Beurskens. De professionele danseressen zijn allemaal afgestudeerd aan de dansacademie van ArtEZ. De organisatie vindt het belangrijk dat afgestudeerde dansers zich na de opleiding door blijven ontwikkelen in Arnhem, en niet massaal de stad uittrekken. Daarom gaat Arnhemse meisjes voorstellingsavonden, workshops voor professionele dansers, pop-up performances en locatievoorstellingen organiseren. Zo hopen ze dat nieuw talent zich in de stad kan ontwikkelen en bestaand talent de weg naar Arnhem weet terug te vinden.

Kijk voor meer informatie over de Dance Flavours Performance Night op de website  van Generale Oost, productiehuis voor theater en dans.

Meer inspiratie