Home » Reportage
Bacheloropleiding Dans. © Marjolein van Dijk

Dansopleidingen van ArtEZ 2016-2017

ArtEZ in Arnhem heeft een volledig aanbod dansopleidingen in huis: van vooropleiding naar bachelor en master. Studenten worden opgeleid tot internationaal opererende dansers, makers, performers en dansdocenten. Centraal binnen alle opleidingen staat het ontwikkelen en versterken van de eigen artistieke en culturele identiteit. Studenten zijn na de opleiding in staat om in diverse beroepsrollen en contexten te werken en weten hun eigen plek te veroveren in het snel en steeds veranderende werkveld.

Wat maakt een dansopleiding bij ArtEZ bijzonder?

De dansopleidingen van ArtEZ zijn kleinschalig en persoonlijk. Het individu gerichte onderwijs laten wij zoveel mogelijk aansluiten op de praktijk. Alle opleidingen zijn stevig verankerd in het werkveld van vandaag. De opleidingen vervullen een pioniersrol in het dansvakonderwijs. Zo worden bij de bacheloropleiding Dans nieuwe inzichten voortgekomen uit (sport)onderzoek gecombineerd met de ontwikkeling van artistiek talent. Zowel de opleiding Dans als Docent Dans zijn door de Keuzegids Hbo 2017 uitgeroepen tot topopleiding. 

ArtEZ leidt jaarlijks zo’n 3000 talentvolle studenten op tot danser, choreograaf, docent, acteur, architect, beeldend kunstenaar, musicus, muziektherapeut, ontwerper of schrijver. ArtEZ staat voor kunstonderwijs dat naar internationale maatstaven van erkend hoge kwaliteit is. Naast onderwijsinstelling is ArtEZ kennisinstituut, met een nadruk op onderzoek en innovatie. Geworteld in Arnhem, Enschede en Zwolle werkt ArtEZ samen met partners in binnen- en buitenland.

Welke opleidingen kan je bij ArtEZ volgen?

  • Vooropleidingen Dans en Docent Dans
  • Bacheloropleiding Dans
  • Bacheloropleiding Docent Dans
  • Master Theatre Practices

Kijk voor meer informatie op www.artez.nl​

Contactinformatie:

ArtEZ 
Onderlangs 9, 6812 CE Arnhem
t: 026 – 3535 660
e: dansacademie@artez.nl 

Meer inspiratie