Home » Reportage
De dansopleidingen van ArtEZ

De dansopleidingen van ArtEZ 2017-2018

De dansopleidingen van ArtEZ zijn kleinschalig en persoonlijk, met veel aandacht voor jou als individu. De opleidingen zijn sterk verankerd in het werkveld en maken deel uit van een groot, internationaal netwerk.

Bachelor Docent Dans

ArtEZ Bachelor Docent Dans biedt danstalent een tópopleiding. Tijdens deze vierjarige opleiding ligt de nadruk op het vormen van je eigen identiteit in een multidisciplinaire, internationale omgeving. Je ontwikkelt je als dansdocent, danser, maker en ondernemer. Tijdens de opleiding doe je mee aan diverse projecten, waarin je rol wisselt per project. Zo leer je alle aspecten van het vakgebied. Na de opleiding ontvang je de titel Bachelor of Education en heb je een eerstegraads lesbevoegdheid. Je kunt aan de slag op alle niveaus binnen het onderwijs en in de danspraktijk.

‘Bij ArtEZ Bachelor Docent Dans krijg je de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen naar de doelen die je zelf hebt gesteld. Ik kan als student mijn eigen droom waar maken!’

Bachelor of Dance 

Bij ArtEZ Bachelor of Dance word je opgeleid tot danser én choreograaf. Aan het eind van de opleiding ben je in staat om dansprojecten op te zetten, te produceren en uit te voeren in een (dans)wereld die constant verandert. De opleiding biedt een breed aanbod van vakken, waardoor je opgeleid wordt tot een veelzijdige danser die zich gemakkelijk aan nieuwe situaties kan aanpassen. De opleiding stimuleert jouw individuele ontwikkeling en creativiteit en combineert inzicht uit (sport)onderzoek met alles wat we belangrijk vinden om jouw artistieke talent te ontwikkelen.

‘ArtEZ Bachelor of Dance is een intieme omgeving met veel aandacht voor het individu. Het onderwijs is zo ontworpen dat er naar de individuele behoeften en wensen van de studenten geluisterd wordt, zonder de kwaliteit van de opleiding of de fysieke ontwikkeling te verliezen.’

Bij ArtEZ zijn ook de volgende opleidingen te volgen:
• Voortrajecten Dans en Docent Dans
• Master Theatre Practices  

OPEN DAG

  • 4 november 2017

AUDITIES BACHELOR OF DANCE

  • 3-7 april 2018

BACHELOR DOCENT DANS

  • 4-6 april 2018

Kijk op www.artez.nl voor meer
informatie en alle data van de
voortrajecten, meeloopdagen en
workshops.

Contactinformatie:

ArtEZ
Onderlangs 9
6812 CE Arnhem
Telefoonnummer: 026 35 35 600
E-mailadressen:
bachelorofdance@artez.nl
docentdans@artez.nl

Meer inspiratie