ArtEZ Bachelor Docent Dans

Danser én dansleraar worden? Ontdek de opleiding Docent Dans bij ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem. Ontwikkel je identiteit als danser, dansmaker én docent.

ArtEZ Bachelor Docent Dans biedt danstalent een tópopleiding. Tijdens deze vierjarige opleiding ligt de nadruk op het vormen van je eigen identiteit in een multidisciplinaire, internationale omgeving. Je ontwikkelt je als dansdocent, danser, maker en ondernemer. Tijdens de opleiding doe je mee aan diverse projecten, waarin je rol wisselt per project. Zo leer je alle aspecten van het vakgebied. Na de opleiding ontvang je de titel Bachelor of Dance in Education en heb je een eerstegraads lesbevoegdheid. Je kunt aan de slag op alle niveaus binnen het onderwijs en in de danspraktijk.

‘Bij ArtEZ Bachelor Docent Dans krijg je de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen naar de doelen die je zelf hebt gesteld. Ik kan als student mijn eigen droom waarmaken!’

Ga voor meer informatie naar de ArtEZ website.

Facebook

 

Auditie opleiding dansopleiding docent dans
Reportage - 26 jan 2021

Van je passie je beroep maken? De audities gaan er in 2021 iets anders aan toe dan we gewend zijn, wij leggen je per school uit hoe, wat, waar en wanneer.

ArtEZ Bachelor Docent Dans bachelor of dance
Reportage - 19 okt 2018

De dansopleidingen van ArtEZ zijn kleinschalig en persoonlijk, met veel aandacht voor jou als individu.

petitie meer dans basisscholen groep 1 tot en met 8
Nieuws - 30 jul 2018

Veel scholen hebben geen gymzaal of budget voor een gymdocent. Daarom is er een petitie gestart om meer bewegingsonderwijs en dans op scholen te geven.

De dansopleidingen van ArtEZ
Reportage - 19 okt 2017

De dansopleidingen van ArtEZ zijn kleinschalig en persoonlijk, met veel aandacht voor jou als individu. En zijn sterk verankerd in het werkveld.

Up2DFuture - Bachelor Docent Dans, ArtEZ. © Daan Alberts
Review - 8 jun 2017 - Joanna Fox

De lichting Docent Dans 2017 houdt niet van gebaande paden en heeft veel inspirerende, concrete plannen voor de toekomst en beter uitgedrukt: voor nu al!

Bacheloropleiding Dans. © Marjolein van Dijk
Reportage - 7 nov 2016

Op ArtEZ worden studenten opgeleid tot internationaal opererende dansers, makers, performers en dansdocenten. Centraal staat het ontwikkelen en versterken van de eigen artistieke en culturele identiteit.

Headerfoto by BY: Victor Klijsen
Interview - 28 okt 2016

In 2015 zijn Bart Merks en Yuliya Globa afgestudeerd aan de bacheloropleiding Docent Dans van ArtEZ. Gevormd door de vier beroepsrollen van Docent, Danser, Maker en Ondernemer, startte zij hierna samen een interdisciplinair kunstcollectief: by BY.

Nieuws - 8 jul 2016

Op 12 oktober 2016 vindt een inspiratiedag voor dans in het speciaal onderwijs plaats in Arnhem. Deze dansdag reikt handvatten aan om dans op verschillende scholen voor speciaal onderwijs te ontwikkelen.

Abonneren op ArtEZ Bachelor Docent Dans